Nolan Yonkman korvaa JYPin huippuhankinnan – KalPa-lupaukselle kauden ensimmäinen ottelu

Onko JYP kriisiseura, Risto Dufva?"Totuus löytyy sarjataulukosta" 8:08
Videolla Risto Dufvan ajatuksia JYPin tilanteesta.

SM-liigassa pelataan kuusi ottelua lauantai-iltana. Suurin mielenkiinto kohdistuu Tampereelle ja siihen, jatkuuko Risto Dufvan voittokulku toisessakin ottelussa.

Tappara–JYP

Tampereen Tappara on löytänyt mainion vireen SM-liigassa. Kirvesrinnat purjehtivat tällä hetkellä kuuden ottelun voittoputkessa: Tappara on ohittanut Turun Palloseuran sarjan toisella sijalla.

Tappara on saanut puolustuspelaamisensa tiivimmäksi. Eilen perjantaina tullut 7–4-voitto osoitti myös sen, että joukkueesta löytyy maalintekovoimaa.

Tapparan ykköspyssy on ollut hyökkääjä Niko Ojamäki, joka on tehnyt 18 maalia tämän kauden SM-liigassa.

Jyväskylän JYP tiedotti alkuviikosta vaihtaneensa päävalmentajaa. Eilen perjantaina JYP-penkin taakse ja SM-liigaan palannut Risto Dufva sai uudelle pestilleensä voitokkaan alun, kun JYP kukisti Helsingin IFK:n 3-1-lukemin.

Ottelun jälkeen JYP-pelaajien asenne ja uhrautuminen joukkueelle ansaitsivat kehut Dufvalta. Nyt vastus on kuitenkin muutaman napsun laadukkaampi, joten on mielenkiintoista seurata, miten JYP pystyy pelaamaan.

JYPin kokoonpanoon palaa hyökkääjä Markus Jokinen. Näin ollen IFK:ta vastaan maalinteossa onnistunut Samuli Ratinen on pudonnut 13. hyökkääjäksi. Nolan Yonkman puolestaan korvaa Jake Newtonin.

TPS–Jukurit

Jatkuuko tappioputki? TPS:n tammikuu on lähtenyt murheellisesti liikkeelle, sillä turkulaisjoukkue seilaa viiden ottelun tappioputkessa.

Edellisin tappio tuli eilen perjantaina, kun TPS taipui 0–3-lukemin Lahden Pelicansille. TPS:llä on ollut vaikeuksia maalinteon tehokkuudessa, sekä ylipäänsä hyökkäyspelaamisessa.

Sakannut hyökkäyspelaaminen on myös vaikuttanut negatiivisesti puolustuspelaamiseen. Pelicans-ottelun jälkeen joukkueen päävalmentaja Kalle Kaskinen oli kuitenkin tyytyväinen pelaajien työmoraaliin ja siihen, miltä peli näytti.

TPS:ltä on edelleen sivussa hyökkääjä Kaapo Kakko.

Mikkelin Jukurit tulee illan otteluun 3–2-voitto sarjajumbo Porin Ässistä taskussaan. Jukureille kyseinen voitto oli elintärkeä, sillä se pystyi kaventamaan eroa viimeiseen pudotuspelipaikkaan, joka on nyt kahdeksan pistettä.

Jukurien murheenkryyninä on ollut viime aikoina heikko ylivoimapelaaminen. Edellisissä kuudessa ottelussa Jukurien ylivoima on pyörinyt vain 4,76 prosentin tehokkuudella.

Tähän on tultava parannusta, mikäli Jukurit mielii nousta mukaan kilpailuun pudotuspelipaikasta. Jukureilta on sivussa hyökkääjä Ville Leskinen.

KalPa–HPK

KalPa taistelee tosissaan viimeisestä pudotuspelipaikasta. Matkaa siihen on kuusi pistettä.

KalPa tarvitsee kuitenkin tasaisesti pisteitä, jotta pudotuspelipaikka heltiäisi. KalPan edellä sarjataulukossa on vielä JYP, joka on juuri vaihtanut päävalmentajaa ja on siten varmasti joka ottelussa tulta ja tappuraa.

KalPa hävisi edellisen ottelunsa, kun se taipui IFK:n käsittelyssä 1-2-lukemin. KalPalta on sivussa entinen NHL-puolustaja Ryan Wilson sekä hyökkääjä Balazs Sebok. Hyökkääjä Joni Ikonen, 19, pelaa kauden avausottelunsa pitkä toipumisjakson päätteeksi.

Jos KalPa taistelee kynsin ja hampain pudotuspelipaikasta, sitä tekee myös Hämeenlinnan Pallokerho – tosin sillä erotuksella, että HPK taistelee suorasta pudotuspelipaikasta.

HPK on ennen illan ottelua sarjassa viidentenä. Seitsemännellä sijalla majaileva Rauman Lukko on vain pisteen päässä, joten mikäli HPK mielii paikkansa pitää, pitää sen kerätä voittoja ja pisteitä tasaisesti.

Tätä tavoitetta ei ole helpottanut se, että HPK:n peliesitykset sekä tulokset ovat ailahdelleet viime aikoina.

Muut ottelut:

Lukko-Ilves, kokoonpanot

KooKoo-Sport, kokoonpanot

Kärpät-Ässät, kokoonpanot

Lue myös:

    Uusimmat