Liigan pudotuspeliparit ratkaistaan tänään viimeisellä runkosarjakierroksella – pudottaako Sport JYPin kesälomalle?

Otto Paajanen: En koe olevani aliarvostettu HPK:ssa 5:26
Liigajoukkueiden kapteenit ja päävalmentajat äänestivät HPK:n Otto Paajasen sarjan aliarvostetuimmaksi pelaajaksi. Paajanen kertoo, miltä kunnia tuntuu.

SM-liigassa pelataan torstai-iltana runkosarjan viimeinen kierros. Suurin mielenkiinto kohdistuu Lahteen, jossa Sport pyrkii raapimaan kaksi pistettä noustaakseen JYPin ohi pudotuspeleihin.

Pelicans-Sport

Ottelun panokset ovat selvät. Pelicans tarvitsee pisteitä varmistakseen kolmannen sijan, ja Sportin pitää saada vähintään kaksi pistettä, jotta se nousee Jyväskylän JYPin ohi pudotuspeleihin.

Pelicans on tällä hetkellä sarjassa juuri kolmannella sijalla, mutta Turun Palloseura hengittää pykälää alempana vain pisteen päässä lahtelaisista.

Sport on puolestaan sarjassa sijalla 11 – pisteen päässä kymmenentenä eli viimeisellä pudotuspelipaikkaan oikeuttavalla sijalla olevasta JYPistä.

Sport osoitti edellisessä ottelussaan tiistaina TPS:ää vastaan, että vaasalaisjoukkue on haistanut veren pudotuspelien suhteen. Sport teki kaksi maalia 43 sekunnissa avauserässä ja otti lopulta 4–1-voiton.

Ottelu osoitti myös sen, miten vahva joukkue on henkisesti. Samaa on odotettavissa illan ottelussa. Sport on ollut tällä kaudella sitkeä ja tehnyt ihmenousuja, joten vaasalaisilla on illalla jälleen mahdollisuus urotekoihin.

Lahti on ollut tällä kaudella vierailijoille paha paikka hakea pisteitä, sillä Pelicans on laittanut joukkueen kuin joukkueen ahtaalle aggressiivisella paineistuspelaamisella. Illan ottelusta onkin lupa odottaa vauhdikasta, fyysistä ja viihdyttävää peliä.

Pelicansin kokoonpanoon palaavat puolustajat Mikko Kousa ja Casimir Jürgens sekä hyökkääjä Hannes Björninen.

Ilves-Lukko

Myös Tampereella on suuret panokset.

Ilves on ennen illan kierrosta sarjassa kahdeksantena, Lukko on seitsemäntenä. Joukkueiden välinen ero on vain kaksi pistettä, joten varsinaisen peliajan voitolla Ilves nousisi seitsemänneksi.

Ilves tulee otteluun ihan hyvässä tilanteessa, sillä tupsukorvat ovat voittaneet kaksi edellistä otteluaan putkeen.

Lukko taistelee seitsemännen sijan lisäksi paikasta kuuden joukossa, sillä raumalaisjoukkue on vain kahden pisteen päässä kuudentena olevasta Helsingin IFK:sta.

Lukon viime aikainen vire on aiheuttanut ihmetystä ja huolta raumalaiskannattajissa. Lukko on voittanut edellisistä viidestä ottelustaan vain yhden.

Molemmat joukkueet luottavat vauhdikkaaseen, tiiviin viiskon kiekkokontrollijääkiekkoon. Ottelussa varmasti kilpaillaankin siitä, kumpi pystyy pitämään enemmän kiekkoa ja siten ottamaan pelin virtausta haltuunsa.

Samalla ottelussa olevat panokset voivat myös saada joukkueet luottamaan puolustussumppuun. Lukon kokoonpanosta on sivussa konkarihyökkääjä Toni Koivisto.

HPK-Tappara

Hämeenlinnan Pallokerho taistelee tiukasti suorasta puolivälieräpaikasta. HPK on ennen illan kierrosta sarjassa viidentenä, mutta pykälän alempana oleva IFK on vain pisteen päässä.

HPK:n tilanne on varsin hyvä, sillä joukkue kukisti viime viikolla IFK:n sekä TPS:n kotikaukalossaan. Molemmat ottelut olivat HPK:lle hyviä pelitapatestejä, jotka se myös selvitti kuivin jaloin.

Illalla on luvassa jälleen yksi testi, mutta se on samalla erinomainen kenraaliharjoitus pudotuspelejä varten. HPK pyrkii tiiviin viisikon kiekkokontrollijääkiekkoon ja pääsee testaamaan sitä, miten murretaan ehkä koko sarjan tiivein puolustus.

HPK saa mieluisia uutisia, sillä joukkueen ykkösmaalivahti Emil Larmi on jälleen pelikunnossa ja palaa tolppien väliin.

Tampereen Tappara on jo varmistanut paikkansa sarjan toisella sijalla ja on pystynyt valmistautumaan rauhassa tuleviin pudotuspeleihin, kun viime aikojen otteluissa ei ole ollut varsinaista panosta.

Tappara tulee illan otteluun neljän ottelun voittoputkessa. Edellisessä ottelussa kirvesrinnat voitti IFK:n 4-2-lukemin ja osoitti, että se on valmis tuleviin pudotuspeleihin.

Tapparan kokoonpanoon palaa hyökkääjä Jarkko Malinen. Hyökkääjät Joona Luoto sekä Antti Erkinjuntti ovat sivussa.

Muut ottelut

IFK-Ässät, kokoonpanot

Jukurit-KooKoo, kokoonpanot

KalPa-Kärpät, kokoonpanot

TPS-SaiPa, kokoonpanot

Otsikkoa muokattu klo 14.08.

Lue myös:

    Uusimmat