HIFK:n uusi päävalmentaja heti kovaan paikkaan – tähtihankinta nostettu ykkösketjuun

HIFK:n uusi päävalmentaja Jarno Pikkarainen:"Hyvin ristiriitainen tilanne" 3:02
Videolla Jarno Pikkarainen kommentoi HIFK:n tämänpäiväistä valmentajauutista.

SM-liigassa pelataan viikonloppuna niin sanotusti back-to-back-ottelut, eli kaksi seuraa kohtaa kotonaan ja vieraissa saman joukkueen peräkkäisinä päivinä. Iso huomio keskittyy tänään Helsingin IFK:hon.

KooKoo-IFK

Helsingin IFK tiputti uutispommin perjantai-aamuun, kun seura tiedotti irtisanoneensa päävalmentaja Ari-Pekka Selinin. Vastuurooliin nousi apuvalmentaja Jarno Pikkarainen, joka olisi muutenkin ottanut joukkueen komentoonsa kauden päätteeksi.

IFK taistelee sarjassa suorasta pudotuspelipaikasta, ja kokoonpanon puolesta seura myös kuuden joukkoon kuuluu. Viisikkopelaaminen on ollut ihan kunnossa, mutta puolustuspelaaminen on rakoillut.

IFK nostaa hyökkääjä Sakari Salmisen ykkösketjuun ja pudottaa Erik Thorellin kolmosketjuun.

Kouvolan KooKoo nousi mukaan taisteluun pudotuspelipaikasta, kun se voitti kahdesti viime viikonlopun tuplaotteluissa Vaasan Sportin.

KooKoo on tällä hetkellä seitsemän pisteen päässä pudotuspeliviivasta. Jotta kouvolalaiset saavuttavat pudotuspeliviivan, pitää KooKoon saada puolustuspelaaminen pysymään tiiviinä myös tulevissa otteluissa.

HPK-Kärpät

Hämeenlinnan Pallokerho taistelee tiukasti pääsystä kuuden parhaan joukkoon ja tulee illan otteluun kolmen ottelun voittoputkessa.

HPK pelaa laadukasta kiekkokontrollijääkiekkoa ja pystyy luomaan ottelusta toiseen tukun laadukkaita maalipaikkoja. Nyt se pääsee testaamaan pelitapansa tasoa, kun vastaan asettuu sarjan pelinopein joukkue.

Oulun Kärpät johtaa SM-liigaa 14 pisteen eron turvin. Kärpät on päässyt lepäämään ja harjoittelemaan rauhassa koko alkuviikon, sillä se pelasi edellisen kerran viime viikon lauantaina.

Kärpillä oli tammikuun alussa pieni suvantovaihe, mutta on voittanut kolme edellistä peliä putkeen. Kärppien pelitapa on ollut hyvällä mallilla läpi kauden ja onkin mielenkiintoista seurata, miten Kärpät pystyy pitämään HPK:n aisoissa.

Kärpiltä on sivussa hyökkääjät Otto Karvinen.

JYP-Ilves

Jyväskylän JYP on pelannut vahvasti uusvanhan päävalmentajan Risto Dufvan alaisuudessa. JYPin viisikkopelaaminen on ollut heti jämäkämpää ja laadukkampaa, kuin mitä se oli Lauri Merikiven aikana.

Pelaajien kehonkieli on ollut päättäväisempi, eikä pelaajat ole leikkineet voitolla. JYP onkin nousemassa kovaa vauhtia kymmenen joukkoon sarjassa. Ero pudotuspeliviivaan on vain kolme pistettä.

JYPin kokoonpanosta on sivussa puolustaja Mikko Mäenpää. Puolustaja Jake Newton sen sijaan palaa kokoonpanoon.

Tampereen Ilves taistelee niin ikään pääsystä pudotuspeleihin. Ilves on tällä hetkellä sarjassa kahdeksantena ja eroa 10. sijalla olevaan Sportiin on neljä pistettä.

Ilveksellekin illan ottelun pisteet ovat isot. Kolmen pisteen voitolla Ilves kolkuttelisi jo kuuden joukon ovia. Edellisen ottelun 6-5-voitto IFK:sta antoi varmasti uskoa nuorelle joukkueella, joten onkin mielenkiintoista seurata, miten Ilves pelaa JYPin vieraana.

Ilvekseltä on sivussa maalivahti Riku Helenius. Näin ollen luukkuvahdiksi nousee Mestis-seura KOOVEEN maalivahti Lassi Yrjölä.

Muut ottelut:

Jukurit-KalPa, kokoonpanot

SaiPa-Pelicans, kokoonpanot

Ässät-TPS, kokoonpanot

Lue myös:

    Uusimmat