SM-liigalle unelma-alku pelillisesti – Petteri Sihvoseen suurimman vaikutuksen teki kolmella maalilla hävinnyt joukkue

5:12
Raikasta nuorisokiekkoa esittänyt Pelicans taipui lopulta kotonaan HIFK:lle selvin numeroin.

Mikä alku SM-liigalle, mitä peliä ja mitkä yleisöt! kirjoittaa MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen. 

Milloin viimeksi ronkelit turkulaiset ovat kannustaneet omaa joukkuettaan näin äänekkäästi ja rytmikkäästi runkosarjan pelissä? En muista. 

Otan TPS:n ja Ilveksen välisen ottelun tunnelman esiin symbolina sille, miten upea ja tärkeä asia oli, että SM-liigaotteluita saatiin torstaina, perjantaina ja lauantaina pelata jäähalleissa paikalla olevalle yleisölle. Pitkä odotus palkittiin – odottavia osapuolia olivat olleet niin pelaajat kuin yleisö. Jälleennäkeminen ja kohtaaminen noiden osapuolien välillä oli ikimuistoinen. 

Vaikka yleisöt olivat avausviikon ykkösasia, myös kaukaloissa nähtiin laadukasta ja monella tapaa intensiivistä lätkää. 

Otan esiin useita todella ilahduttavia juttuja. 

Jukurit voittoihin 

Olli Jokisen Jukureilla on tilillään viisi pistettä kuudesta! Se on sensaatiomaisen hyvä alku mikkeliläisille. Ensin Jukurit voitti epätoivon lätkällä ja onnella KalPan kotonaan. Sen pelin itseluottamus mukanaan vuorostaan toinen voitto KalPasta, nyt Kuopiossa, ei tarvinnut tuuria ollenkaan. Jukurit paransi pelaamistaan pelistä yksi pelin kaksi 100 prosenttia. Jukureiden kapellimestari oli kapteeni Petrus Palmu

1:51
Olli Jokinen oli tyytyväinen omiinsa viiden pisteen avausviikonlopun jälkeen.

KalPa oli loistava Mikkelissä 

Lohdutan myös KalPaa. Ei hätää. Peli ei ole pelitapahtumiin nähden tuloksen puolesta oikeudenmukainen aina. KalPa oli ensin suvereeni maalitekoa vaille Mikkelissä, mutta selvästi sen pelin tappion stressaama lauantaina Kuopiossa. Kahden tappion haavat ovat nuoltavissa. 

HPK oli hyvä mustaa hetkeä lukuun ottamatta 

HPK pelasi niin ikään erinomaisesti Tapparaa vastaan kotonaan, mutta toisen erän musta hetki maksoi mahdollisuuden pelata voitosta. Itse peli oli hyvin tasainen. HPK avasi nyt kautensa paremmalla lätkällä kuin vuosi sitten. 

2:37
HPK:n musta hetki söi mahdollisuuden kamppailla voitosta Tapparaa vastaan.

Ennakkoluuloton JYP 

JYP pelasi kaksi ennakkoluulotonta peliä eräänlaista nuorten pelaajien hyvää vauhtilätkää. HIFK:ta vastaan se riitti jopa voittoon. Kärppiä JYP onnistui hetken pitämään pinteessään, mutta loistavaa lätkää pelannut Kärpät oli vain vahvempi. Arvostan sitä, että JYP lähti haastamaan Kärppiä, saman tuloksen olisi voinut saada arkaillenkin. Näin pelaten tappio oli kunniallisempi ja rohkaiseva jatkoa silmällä pitäen. 

Kärpät loi nahkansa 

Kärpät ei muistuttanut enää ollenkaan muutamien edellisten kausien Kärppiä. Tiiviin viisikon lyhytsyöttöpelilätkä tekee Kärpistä todella vahvan joukkueen tällä sesongilla. Kärkiketju Pyörälä-Mäenalanen-Leskinen oli maagisen hyvä, se johdolla Kärpillä on luvassa vahva syksy. 

Henkisesti vahva HIFK 

HIFK oli todella kovassa paikassa pelattuaan tappiollisesti JYPiä vastaan ja oltuaan kahden erän jälkeen tappiolla aivan fantastista lätkää kaksi erään pelannutta Pelicansia vastaan. Asetelmaan nähden kolmannen erän suoritus haastavalla hetkellä Lahdessa teki minuun kovan vaikutuksen HIFK:n puolelta. HIFK oli siinä kohtaa… haen sanaa… voimakas! 

Tiiviin viisikon TPS 

TPS voitti Lukon ja hävisi Ilvekselle. TPS pelasi todella hyvää jääkiekkoa kahdessa ottelussa. Pelaamisessa on nyt viime kaudelta tuttua pidäkkeetöntä vauhtia mutta lisäksi erinomainen tiiviin viisikon rakenne. 

Myrrän Ilves löytänyt tasapainoa 

Ilves oli löytänyt Jouko Myrrän johdolla hyvää tasapainoa pelaamiseensa verrattuna viime kauden jälkipuoliskoon. Nyt Ilves pelasi ikään jotain sieltä vauhtilätkänsä puolelta, mutta sitoen sen paremmin kiekkokontrollia tuottavaan pelin rytmittämiseen. Voitto TPS:stä oli kova juttu, sillä turkulaiset olivat myös hyviä. 

2:27
Ilves haki Turusta täydet pisteet komean esityksen jälkeen.

Tappara on taas Tappara 

Tapparan tekemistä HPK:ta vastaan tervehdin suurella ilolla. Ero viime kauden kokeilulätkään oli valtava. Nyt viisikko pelasi tiiviisti, rytmitti peliä sekä hyökätessä että puolustaessa. Tappio Sportille ei ollut Tapparan huonoutta vaan vaasalaisten hyvyyttä. 

Sport 

Sport oli vielä Porissa hieman telineissä Ässiä vastaan, mutta Kuparisaaressa – sielläkin upeassa yleisön tuottamassa tunnelmassa – sitäkin valppaampi, fiksumpi ja päättäväisempi. Ässät-tappion jälkeen paperilla Tapparan kohtaaminen oli kelju asetelma, jonka vaasalaiset selvittivät upeasti. 

Lukko selvisi juhlakrapulastaan 

Hallitseva mestari Lukko Marko Virtasen johdolla pelasi ensimmäisen ottelunsa TPS vastaan hieman juhlatunnelmissa. Sen pelin tappiossa oli voiton siemen Ässiä vastaan. Sen pelin Lukko voitti pelaamalla kiekkokontrollia käsitteen suoraviivaisessa merkityksessä. 

Ässät vakuutti kotonaan 

Ässien avauspelin voitto Sportista oli suvereeni. Joukkue pelasi suurella tunteella Ari-Pekka Selinin pelitapaan sitoutuen. Poriin palannut Jarno Kärki johti joukkoja huikealla omalla suorituksellaan. 

1:19
Jarno Kärki taiteili Ässät johtoon Sportia vastaan.

SaiPan ja KooKoon hienot pelit päittäin  

SaiPa ja Kookoo tasasivat back-to-back -pelissään pisteet 3-3. Pekka Virta on saanut SaiPansa pelaamaan hämmästyttävän nopeasti omaa pelikirjaansa. Olli Salon Kookoo teki virheen, kun se lähti Kisapuistossa likaa prässäämään SaiPaa. Kouvolassa Salo korjasi erheensä, KooKoo pelasi tasapainoisemmin, ja ansaitsi voittonsa. 

Sokerina pohjalla erinomainen Pelicans 

Joskus hävinnyt, vain kaksi erää loistavasti pelannut joukkue voi tehdä suurimman vaikutuksen analyytikkoon. Se oli nyt Pelicans! Siinä yhdistyi upealla tavalla kaikkea mahdollisesta suomalaisen jääkiekkoilun viimeisen viiden vuoren parhaita ulottuvuuksia, sanoisin, että: se oli luisteluvoimaista nuorten lätkää Meidän pelin raamissa. 

Yleisön siivittämänä 

Ja sittenkin, tärkeintä oli joka pelin yleisö ja sen riemu, joka kiritti pelaajat pelaamaan erinomaista lätkää. Kun tuossa kehaisin jokaista joukkuetta, en liioitellut yhtään. Kiitos laatulätkästä kuuluu todellakin myös yleisöille, faneille ja kannattajille. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja