Tähän haastatteluun tiivistyy Liigan avausviikonlopun hurmos – Ilveksen ratkaisijalla nousi tunteet pintaan: "Se oli pitkä ja raju kokemus"

3:18
Ilveksen Santeri Virtanen antoi tunteikkaan haastattelun voitokkaan TPS-ottelun jälkeen.

Elävän yleisön palaaminen takaisin kiekkokatsomoihin on virittänyt lätkäkansan niin kuin myös pelaajat aivan uudenlaiseen herkkyystilaan, jollaisesta viime kaudella jäätiin paitsi.

Ennen korona-aikaa yleensä hieman unisella SM-liigakauden avauskierroksella todistettiin nyt hurmioitunutta jääkiekkoa, johon yleisö antoi oman, väkevän panoksensa lehtereillä.

Liigapelaajien ja muidenkin jääkiekkoihmisten tuntemukset tiivistyivät täydellisesti Ilveksen hyökkääjässä Santeri Virtasessa voitokkaan TPS-ottelun jälkeen.

Turkulaistaustainen Virtanen iski Ilvekselle maalin avauserässä entistä seuraansa vastaan ja oli täysin liekeissä yleisön edessä pelaamisesta.

– On joo, ihan huikeata. Viimeiset puolitoista vuotta maailma on ollut, mitä on ollut, ja viime kauden pelitkin… On se kiva aina pelata, mutta ei se ole tuollaista. Ihan huikeata. Siellä oli meidän osaston jätkiltä puolelta paidat pois ja ihmiset nauttivat. En mä tiedä, vähän jopa herkistyy, ihan uskomatonta, ihan huikeata, Virtanen tunteili C Moren Sebastian Waheebin haastattelussa.

Virtasen mukaan yleisön läsnäolo tuo otteluun aivan erilaisen sytykkeen mutta myös sisällön.

– Ihan erilaista jääkiekkoa. Tunne on läsnä. Siellä tapahtuu kaikennäköistä ja on enemmän vauhtia. Se on ihan uskomaton ero. Tämänhän takia tätä hommaa tehdään. Yli puolet pois pelistä, jos sitä (yleisöä) ei ole, Virtanen vertaili.

Torstaina Ilveksen kausi jatkuu Tampereen paikallisottelulla Tapparaa vastaan.

– Se tulee olemaan ihan huikeata, voi vitsi, Virtanen maiskutteli.

"Se oli pitkä tie ja raju kokemus"

22-vuotias Virtanen siirtyi Ilvekseen kesken viime kauden Lappeenrannan SaiPasta ja ehti pelata vain yhden ottelun tupsukorvien riveissä. Hyökkääjän loppukevättä ja kesää sotki koronavirustartunta ja sitä seurannut sitkeä tauti.

– Se oli pitkä tie ja raju kokemus, mutta ai vitsi, on hienoa pelata hokia.

– Kun pääsin tippaamaan (kiekon) sisään ensimmäisessä erässä, niin aika paljon tunnetta vapautui. Se oli ensimmäinen maali tässä hallissa sitten A-junnujen playoffsien 2017, silloin TPS-paidassa. Nyt ekaa kertaa Tepsiä vastaan. Oli ajatus tuossa, että en tuuleta Tepsiä vastaan, mutta enhän mä pystynyt olemaan tuulettamatta, kun niin paljon tunnetta tuli ulos, Virtanen kuvaili.

Katso Santeri Virtasen tunteikas haastattelu kokonaisuudessaan artikkelin yllä olevalta videolta. TPS–Ilves-ottelun maalikoosteen voit nähdä alta.

2:27

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja