Tappion kärsinyt TPS raivoissaan tuomaripäätöksestä – uusi sääntö näytti voimansa, tämä tilanne olisi vihelletty vielä viime kaudella toisin

TPS:n ja Ilveksen välisessä lauantai-illan liigaottelussa nähtiin tunteita nostattanut tilanne, kun TPS-vahti Andrey Kareeville vihellettiin estämisrangaistus uuden säännön mukaisesti. Ilves voitti ottelun lopulta maalein 3-2.

Katso turkulaisleiriä kuumentanut tilanne artikkelin yläosan videolta.

Ottelun päätöserää oli pelaamatta noin viisi minuuttia, kun Ilveksen avausmaalin iskenyt Santeri Virtanen luisteli TPS-vahdin alueen läpi törmäten Kareevin jalkaan. Maalivahti kaatui ja tilannetta seurasi myös TPS-hyökkääjä Eetu Liukkaan kostotoimenpide Virtasta kohtaan.

Kareeville vihellettiin tilanteesta kahden minuutin estämisjäähy. Liukas puolestaan sai jäähyn väkivaltaisuudesta.

Kareevin rangaistus vihellettiin tuoreen sääntötulkinnan mukaan, jossa maalivahtia rangaistaan, jos hänen katsotaan tahallisesti hakeneen kontaktin pelaajaan. Viime kauden linjauksen mukaan tästä tilanteesta olisi vielä tuomittu Virtaselle kahden minuutin rangaistus.

Ilves voitti ottelun lopulta lukemin 3-2. Virtasen lisäksi sen maaleista vastasivat Tuomas Salmela avauserässä sekä voittomaalin päätöserässä Joni Ikosen ja Petri Kontiolan syötöistä tehnyt Eemeli Suomi.

TPS:n maalintekijöinä olivat Juhani Jasu ja Aleksi Anttalainen.

TPS aloitti kauden perjantaina 5-3-voitolla Lukosta. Kautensa aloittanut Ilves kohtaa ensi torstaina Tampereen paikallispelissä Tapparan. TPS vierailee puolestaan keskiviikkona JYPin vieraana.