SM-liiga lätkäisi kaksi tuntuvaa pelikieltoa – Tappara-puolustajalle ja SaiPa-hyökkääjälle useamman pelin panna

Dominik Lakatos jäähy 10 minuuttia 1:28
Dominik Lakatos sai tästä taklauksesta neljän ottelun pelikiellon.

Tappara-puolustaja Santtu Kinnunen on saanut viiden ottelun pelikiellon. SaiPa-hyökkää Dominik Lakatos puolestaan sai neljän ottelun pelikiellon.

Kinnunen taklasi lauantaina KalPaa vastaan pelatussa ottelussa KalPan kultakypärä Miikka Pitkästä päähän. Kinnunen sai taklauksestaan 5+20 minuutin rangaistuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta. Kurinpitodelegaatio lätkäisi Kinnuselle viiden ottelun pelikiellon.

– Taklaus osuu pelkästään Pitkästä päähän eikä pelaajien välillä ole juuri muuta kontaktia. Tilanne ei tule Kinnuselle nopeasti, vaan hänellä on riittävästi aikaa havaita vastustajan laukaus, ja se, ettei hän ehdi kontaktiin ennen laukausta, kurinpitopäätöksessä perustellaan.

Juttu jatkuu videon jälkeen

KalPan Miikka Pitkänen iskee maalin, Tapparalle jäähy 2:57
Santtu Kinnusen taklaus poiki viiden ottelun pelikiellon.

Lauantain kierroksella nähtiin myös toinen kurinpitoon edennyt tilanne, kun SaiPan Dominik Lakatos taklasi Kärppien Topi Niemelän rajusti laitaan. Lakatos sai taklauksestaan neljän ottelun pelikiellon.

– Lakatos on työntämisellään aiheuttanut puolustuskyvyttömän ja haavoittuvassa asemassa olevan pelaajan voimakkaan kaatumisen laitaan. Teolla aiheutetaan riski erittäin vakavalle loukkaantumiselle, kurinpitodelegaatio perustelee.

Lue myös:

    Uusimmat