SLU:n pääsihteeri: Juhlinta kännissä ylilyönti

Suomen Liikunnan ja Urheilun SLU:n pääsihteeri Teemu Japisson pitää jääkiekkomaajoukkueen juhlimista humaltuneena ylilyöntinä.

Helsingin Kauppatorilla eilen pidetyssä voitonjuhlassa pelaajat esiintyivät silminnähden päihtyneinä. Japissonin mielestä alkoholin käytössä ja humala-asteessa tapahtui ylilyöntejä.

Japisson kävi paikalla kokemassa juhlahumua.

- Lähtökohtaisesti huikean hieno kansalaisjuhla. Ihmiset olivat lähteneet liikkeelle ja tunnelma oli todella hieno. Se oli se kokonaisvaikutelma, Japisson kuvaili.

Japisson kertoi, että jo torilla sai käsityksen pelaajien päihtymyksestä. Myöhemmin hän sai todeta saman television ja netin välityksellä.

- Ylilyönnit alkoholin käytössä ja humala-asteessa eivät olleet hyviä. Kyllä sen huomasi jo sieltä lavalta joidenkin joukkueen jäsenten osalta.

Ei valtaa sanktioihin

SLU on suomalaisten liikuntajärjestöjen katto- ja palvelujärjestö. Sillä ei ole valtaa sanktioihin, mutta Japisson toivoo Jääkiekkoliitolta toisenlaista toimintaa jatkossa.

- Jos lopputulemaa ajattelee, niin alkoholin käyttöä julkisesti ja vahvasti humaltuneena esiintymistä tulisi välttää.

Japisson kertoi, että muutama vuosi sitten SLU ja lajiliitot pohtivat yhdessä, mikä on hyvä tapa juhlistaa saavutuksia. Asiaa käytiin läpi myös median kanssa.

- Juhlinta oli pitkään hyvällä tavalla hillittyä, eikä media tunkenut joka paikkaan. Urheilijoille annettiin paikat, joissa sai olla rauhassa, Japisson sanoi.

- Yhteisellä pohdinnalla ja sopimisella päästiin siihen, että ylilyöntejä ei ollut. Nyt tällainen pääsi valitettavasti tapahtumaan.

(MTV3-STT)

Katso Mikko Ritan juttu:

Lue myös:

    Uusimmat