Mainos

Slovenialaisbiologin päätä ei palele – pienkoneella Pohjoisnavan yli

Slovenialainen biologi ja kuvaaja Matevž Lenarčič tekee parhaillaan matkaa lentäenPohjoisnavan yli pienkoneella, joka painaa 300 kiloa.

Eilen Sloveniasta lähtenyt Lenarčič on tänään lentänyt Norjan Tromssaan. Hän pitää matkastaan blogia, johon laittaa myös kuvia matkan varrelta.

Hän kertoo sääolosuhteiden vaihdelleen roimasti matkan alussa, välillä kone on keikkunut tuulessa, toisinaan on tullut myös lunta.

Lenarčič kertoo kuitenkin laskeutuneensa onnistuneesti Tromssaan. Olosuhteet maan päällä eivät myöskään olleet lentäjälle täysin suopeat.

– En ole koskaan tavannut yhtä tylyjä ihmisiä kuin täällä. Olen lähettänyt lukuisia sähköposteja paikalliselle lentokerholle, jotta saisin tietoa polttoaineesta ja muista käytännön asioista, mutta en saanut yhtään vastausta takaisin, hän kirjoittaa blogissaan.

Lenarčič on tehnyt vastaavia matkoja aiemminkin. Vuonna 2004 hän lensi 23 maan läpi; tuolloin matkaa tuli mittariin 38 000 kilometriä. Vuonna 2002 hän lensi ja kuvasi Siperiassa, ja vuosina 2006-2009 hän lensi kuvaten yhteensä 60 000 kilometrin matkan Alppien yllä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.