Slash jätti päihteet vuosia sitten: Lavalle meno jännittää nyt enemmän

Tänään tiistaina Helsingissä konsertoiva Slash kertoo elämästään MTV3:n erikoishaastattelussa.

Videohaastattelussa kitaralegenda avautuu muun muassa lähipiirinsä ja omasta päihteiden käytöstään sekä raitistumisen vaikutuksista elämäänsä.

– Olen kasvanut huumeiden keskellä, viihdemaailmassa. Vanhempani olivat ok, mutta heidän lähipiiristään oli sekopäitä. Olin itse varmaan 11-vuotias, kun aloin polttaa pilveä ja juhliminen oli osa elämääni, Slash selittää.

Hän kuitenkin kertoo pyrkineensä aina pitämään päihteet erossa musiikista.

– Oikeastaan se, että lopetin huumeet ja alkoholin, on vaikuttanut ainoastaan hyvällä tavalla musiikkiini. Olen nykyään parempi kitaristi ja tietoisempi siitä, mitä teen. Tosin lavalle meno jännittää nyt enemmän, kun en enää juo ennen sitä, hän miettii.

Slash kertoi myös kiinnostavia uutisia entisestä bändistään. Helsingissä hän esiintyy Myles Kennedyn ja The Conspirations -kokoonpanon kanssa. Silti hän ei pidä mahdottomana paluuta yhteen entisen bändinsä Velvet Revolverin kanssa.

– En oikein tiedä, mitä Velvet Revolverille tapahtuu, koska sillä ei ole laulajaa tällä hetkellä. Haluaisin kyllä tehdä vielä joskus yhden levyn heidän kanssaan, jos löydämme hyvän laulajan, Slash pohti.

Slash on nykyään ystävä konsertin lämmittelijänä esiintyneen suomalaisrokkari Michael Monroen kanssa. Alun perin hän kuitenkin tutustui Monroeen ja Hanoi Rocksiin tyttöystävänsä kautta.

– Se oli 1980-luvun alkua. Silloisella tyttöystävälläni oli sänkynsä yläpuolella Michael Monroen juliste. Kiinnostuin ja kysyin häneltä, että kuka tuo oikein on. Sitten kun Hanoi Rocks tuli Los Angelesiin, sen jälkeen meistä tuli ystäviä Michaelin ja Sam Yaffan ja muiden kanssa, Slash muistelee haastattelussa.

Hän hehkuttaa myös toista suomalaisbändiä Smackia.

– Smack oli mahtava. Mitä heille oikein tapahtui? Kuuntelimme heitä joskus kavereideni kanssa jatkuvasti. Itse asiassa katsoin heitä juuri vähän aikaa sitten YouTubesta, hän innostuu.

Katso koko Slashin haastattelu (19.2.2013):

(MTV3–SAMI RUOKANGAS)

Lue myös:

    Uusimmat