Slash huumesekoiluistaan: Kuolin, ja menin sitten keikalle

Guns N'Roses -bändistä julkisuuteen noussut kitaravirtuoosi Slash kertoo tuoreessa Kerrang!-lehdessä avoimesti huumehuuruisesta elämästään.

Slash kertoo lehden haastattelussa, että hän käytti kokaiinia jo 14-vuotiaana. Heroiiniin Slash tutustui Guns N'Rosesin alkuaikoina yhdessä bändin kitaristin Izzyn kanssa.

– Ajattelin, että 'Ok, kokeillaanpas tätä.' Minulla ei ole koskaan ollut juurikaan maalaisjärkeä. Kyse ei ollut siitä, että olisin yrittänyt tehdä vaikutuksen johonkin. Kyse ei ollut myöskään siitä, että minua olisi painostettu. Tein vain asioita kokemuksen takia, ja tämä kyseinen kokemus oli hauska, Slash muistelee.

Slash sanoo, että huumeidenkäyttö riistäytyi niin pahasti käsistä, että useamman kerran hän löysi itsensä niin huonosta jamasta, että lupasi seuraavalla kerralla ottaa iisimmin.

– Lupailin itselleni, että kunhan vaan en nyt kuole, niin ensi kerralla en ota näin paljoa kerralla.

Pahin tapaus sattui 24. syyskuuta vuonna 1992. Guns N'Roses oli keikalla San Franciscossa, kun Slash otti yliannostuksen ja kuoli hetkellisesti.

– Se oli kamala lopetus ihanalle illalle, totta puhuakseni. Se oli aika hauska juttu. Olin riidellyt pahasti kihlattuni kanssa, ja ajatteli 'Hitto vie, olen Friscossa', joka on smack-taivas. 'Nyt vedän pääni täyteen.' Niin tein, mutta käytin hiukan liikaa. Se oli hetken aikaa hauskaa, sitten menetin tajuntani hotellin käytävällä kahdeksaksi minuutiksi. Minulle kerrottiin myöhemmin, että olin kuollut. Virkosin kuitenkin sairaalassa ja lähdin sieltä lätkimään, koska meillä oli keikka seuraavana iltana, Slash kertoo.

Slash iloitsee, että nyt hän on ollut kuivilla jo vuoden ja kymmenen kuukauden verran.

– Se on pisin kuivilla olemani aika sen jälkeen kun täytin 12. Olen saanut enemmän aikaan tässä ajassa kuin koskaan aiemmin, ja kitaransoittoni on todella paljon parempaa.

Slash ei kuitenkaan osaa luvata, että hän ei enää koskaan käytä huumeita.

– Älä koskaan sano ei koskaan. Kuten sananlaskukin sanoo, otan päivän kerrallaan. Mutta minulla ei ole mitään haluja palata takaisin entiseen.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat