Mainos

SKOP:n entinen johto pääsi miljoonakorvauksista

SKOPin eli Säästöpankkien Keskus-Osake-Pankin entinen johto on vapautettu Helsingin hovioikeuden päätöksellä kaikista vahingonkorvauksista.

Hovioikeus katsoi, ettei näyttöä huolimattomasta luotonannosta ollut. Hovioikeus kumosi päätöksellään Helsingin käräjäoikeuden päätöksen, jolla muun muassa SKOPin entinen pääjohtaja Christopher Wegelius oli tuomittu miljoonien markkojen vahingonkorvauksiin huolimattomasta luotonannosta.

Wegeliuksen lisäksi myös pankin johtokunnan jäsenet Veijo Laakso ja Juhani Riikonen vapautettiin heille tuomituista korvauksista. Wegeliukselle, Riikoselle ja Laaksolle oli tuomittu käräjäoikeudessa yhteensä kymmenen miljoonan markan korvaukset. Valtion vakuusrahasto haki käräjäoikeudessa yli kolmen miljardin markan korvauksia kolmeltatoista johtokunnan jäseneltä holtittomasta luotonannosta vuosina 1990-1991. Vahingonkorvauskanteet kymmentä muuta johtokunnan jäsentä vastaan hylättiin jo käräjäoikeudessa.

Valtio tyytymätön

Valtio aikoo hakea hovioikeuden päätökseen valituslupaa. "Helsingin hovioikeuden päätöksestä valitetaan. SKOP on niin keskeinen pankkikriisin aiheuttaja, että asia on käsiteltävä perinpohjin korkeimmassa oikeudessa", sanoo pankkiasioista vastaava ministeri Jouko Skinnari.

SKOP:n asia kuuluu viime kädessä ministeri Skinnarin toimivaltaan, koska toisena osapuolena ei ole Omaisuudenhoitoyhtiö Arsenal Oy. Arsenalin osalta vastaavat ratkaisut tekee uuden lain mukaan viisihenkinen toimiohjelautakunta.
(MTV3-STT-Reuters)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.