Mainos

Skinnari arvostelee Finnairin toimia

Eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtaja Jouko Skinnari (sd.) arvostelee Finnairin henkilöstöpolitiikkaa.

- Asiat eivät ole menneet Finnairissa viime aikoina hyvin. Nyt tarvitaan uudenlaista otetta, jossa myös henkilöstö otetaan paremmin huomioon, Skinnari sanoo.

Finnairin johto on huomenna aamulla Skinnarin johtaman talousvaliokunnan kuultavana. Paikalle on kutsuttu toimitusjohtaja Jukka Hienonen ja hallituksen puheenjohtaja Christoffer Taxell.

Finnair on joutunut lyhyessä ajassa kahteen työtaisteluun. Ensin lakkoilivat lentäjät ja sitten kuormaustyöntekijät.

Finnair ulkoisti joulukuun alussa maapalveluita hoitavan tytäryhtiönsä Northportin henkilöstöpalveluyritys Baronalle.Tätä kiistaa ratkotaan nyt entisen valtakunnansovittelijan Juhani Saloniuksen vetämässä viisihenkisessä työryhmässä. Sopu pitäisi saada aikaan viimeistään 22. joulukuuta. Työryhmässä ovat mukana Palvelualojen toimialaliiton toimitusjohtaja Kaj Schmidt, Finnairin henkilöstöjohtaja Anssi Komulainen, Baronan toimitusjohtaja Markus Oksa sekä Ilmailualan Unionin puheenjohtaja Juhani Haapasaari.

Työryhmän takuumiehinä taustalla ovat SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly ja EK:n johtaja Eeva-Liisa Inkeroinen. Viime viikolla aloittanut työryhmä kokoontuu seuraavan kerran tiistaina.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.