Mainos

Skandaalin ryvettämä Cosby jättää 35-vuotisen luottamustoimensa

Seksiväitteiden kanssa kamppaileva tv-veteraani Bill Cosby ilmoitti muutoksesta maanantaina.

Bill Cosby ilmoitti maanantaina, että hän jättää luottamustehtävänsä Templen yliopiston hallituksessa. Philadelphiassa sijaitseva yliopisto on välittänyt Cosbyn antaman lausunnon.

– Olen aina ollut ylpeä Templen yliopistosta ja osuudestani siinä. Olenkin aina halunnut toimia yliopiston ja sen oppilaiden parhaaksi. Sen takia olen nyt ilmoittanut yliopiston johtokunnalle erostani.

Bill Cosby ehti olla mukana tukemassa yliopiston toimintaa 32 vuoden ajan. People-lehti uutisoi yliopiston vastanneen Cosbyn ilmoitukseen.

– Yliopiston johtokunta on hyväksynyt Cosbyn eroamisen ja kiitämme häntä kaikesta yliopiston hyväksi tekemästä työstä. 

Cosby on viime viikkoina ollut tiuhaan tahtiin ikävissä otsikoissa, kun lukuisat naiset ovat julkisuudessa syyttäneet häntä seksuaalisesta ahdistelusta. 

Cosby oli jo vuonna 2005 ongelmissa seksisyytteiden takia. Tuolloin yliopiston entinen työntekijä nosti syytteen tv-tähteä vastaan ja johtokunnan nykyistä puheenjohtajaa vastaan.

Cosbyn asianajajana vuonna 2005 toiminut Patrick O ’Connor kertoi Reuters-uutistoimistolle Cosbyn kertoneen erostaan hänelle maanantaina.

– Hän ei halunnut henkilökohtaisten asioiden häiritsevän hänen toimintaansa yliopiston hyväksi. Kiitin Cosbya hänen tekemästään työstä.

Templen yliopistolla on Cosbyn seksiväitteiden myötä ollut paineita ottaa välimatkaa Cosbyyn.

Marraskuun lopulla ylopistosta valmistunut asianajaja Kerry Potter McCormick aloittikin kampanjan, jolla hän vaati Cosbyn eroamista. McCormick onkin kommentoinut lehdelle olevansa tyytyväinen Cosbyn eroamisesta.

Cosby on ollut hyvin näkyvä yliopiston tukija ja hän on usein esiintynyt julkisuudessa yliopiston paita yllään. Hän on vaimonsa Camillen kanssa lahjoittanut paljon rahaa yliopiston hyväksi ja  yksi yliopiston apurahoista on nimetty Cosbyn mukaan.

Cosby itse opiskeli aikoinaan Templen yliopistossa, mutta ei koskaan valmistunut sieltä. Cosby on usein nähty puhumassa valmistujaisissa, edellisen kerran elokuussa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.