Mainos

Sisäministeri Räsänen sai osansa viskikohusta

Sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) kertoo saaneensa osansa viikonloppuna alkaneesta viskikohusta.

Viskistä nousi kohu sosiaalisessa mediassa, kun Helsingin Sanomat uutisoi aluehallintoviraston määränneen viskiin liittyvät maininnat poistettaviksi yksityishenkilöiden blogeista. Määräys liittyy kahden viikon päästä järjestettävään Olutexpo Finlandiin, jonka aiempi nimi oli Olut & Viskiexpo.  

- Ihmettelin sitä, kun omaan sähköpostiini alkoi tulla viski, viski, viski, viski -postia. Siinä vaiheessa en ollut tietoinen, mihin tämä liittyy. Tämä kuvastaa sitä, että suomalaisilla on alkoholiin erityinen tunnesuhde, se herättää uskomattoman määrän tunteita, Räsänen sanoi MTV:n Huomenta Suomessa.

Viranomaisten toiminta viski-sanan poistamisesta liittyy lakimuutokseen, jossa väkevien alkoholijuomien markkinointiin tulee tiukennuksia tammikuusta alkaen.

- Pitää muistaa, että alkoholimainonnan ja sananvapauden välillä on tällaisia rajapintoja, josta tässä on ilmeisesti kysymys. Sananvapauden mukaisesti kansalaiset saavat alkoholista kirjoittaa ihan mitä haluavat. Sen sijaan kaupallisessa tarkoituksessa tehtyyn mainontaan tulee rajoituksia.

Mainonnan tiukennuksella halutaan vähentää alkoholista aiheutuvia haittoja. Räsänen muistuttaa, etteivät alkoholista yhteiskunnalle kohdistuvat haitat rajoitu vain alkoholin ongelmakäyttäjiin.

- Ongelmana on se, että alkoholin käyttö ikään kuin pahenee ja laajenee erilaisten ryhmien keskuudessa. Mainontakiellon on tarkoitus vaikuttaa ennaltaehkäisevällä tavalla. Esimerkiksi tapaturmat eivät tapahdu vain ongelmakäyttäjille, vaan ne koskettavat paljon laajempaa ihmisryhmää, jotka saattavat silloin tällöin olla niin päissään, että altistuvat tapaturmille tai ajavat humalassa.

Aluehallintovirasto selvittää viranomaisten toiminnan

Etelä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Anneli Taina sanoi Huomenta Suomen haastattelussa, että Avi selvittää viranomaisten toimet.

- En ole vielä saanut selvitystä virkamiehiltä, mitä tässä on tapahtunut. Katsomme, miten asia on edennyt ja sen jälkeen tiedotamme siitä julkisuuteen. Tämä on tärkeää siinäkin mielessä, että yrittäjätkin tietävät, miten heidän tulee toimia.

MTV Uutiset kysyi kansalaisilta sunnuntaina viskiajatuksia hieman kieli poskessa. Katso Kymmenen uutisten kevennys 12.10.2014:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.