Mainos

Siperian lentoturman syyksi epäillään jarruvikaa

Turmakoneesta on löydetty 137 uhrin ruumiit. Suuri osa matkustajista oli lapsia, jotka olivat menossa lomailemaan Baikal-järvelle. Matkustajien joukossa oli 11 ulkomaalaista, muttei yhtään suomalaista.

Siperiassa sattuneen lentoturman aiheutti todennäköisesti koneen jarruvika, kertovat onnettomuustutkijat uutistoimisto RIA Novostin mukaan.

Irkutskin kentälle varhain aamulla laskeutunut matkustajakone suistui kiitoradalta, osui betonimuuriin ja syttyi tuleen. Ainakin 137 ihmistä kuoli.

Venäjän liikenneministerin Igor Levitin mukaan koneen pilotti oli jo ehtinyt kertoa lennonjohdolle, että kone oli laskeutunut onnistuneesti, ennen kuin yhteys yhtäkkiä katkesi.

- Tiedämme, että lentokone laskeutui sateessa ja kiitorata oli onnettomuushetkellä märkä, Levitin sanoi.

Koneessa 200 ihmistä

Koneessa oli 192 matkustajaa ja kahdeksan miehistön jäsentä. Osa matkustajista oli lapsia, jotka olivat menossa lomailemaan Baikal-järvelle. Matkustajien joukossa oli 11 ulkomaalaista: kaksi Puolasta, kaksi Saksasta, kaksi Moldovasta, kaksi Etelä-koreasta ja kolme Kiinasta. Suomalaisia ei koneessa ollut.

Toistaiseksi pelastustyöntekijät ovat löytäneet turmakoneesta 137 ihmisen ruumiit. Onnettomuudesta selviytyneistä 53 on sairaalahoidossa. Pelastustyöntekijöiden mukaan he kärsivät pääasiassa palovammoista ja häkämyrkytyksestä. Myös lentäjä on selviytyneiden joukossa.

Paikallisten tiedotusvälineiden mukaan pelastuneista 11 pääsi pakenemaan ulos koneen takaosasta. Rungon etuosa tuhoutui täysin, ja palomiehiltä kesti kolme tuntia saada liekit kuriin. Pelastustoimiin osallistui 600 pelastustyöntekijää.

Venäläisen lentoyhtiö Sibirin A-310-tyyppinen kone oli lähtenyt matkaan Moskovasta. Onnettomuus sattui Suomen aikaa noin aamukahdelta.

Venäjällä sattui tuhoisa lento-onnettomuus viimeksi toukokuussa, kun Airbus A-320-kone syöksyi Mustaanmereen Sotshin kylpyläkaupungin ulkopuolella. Surmansa sai 113 ihmistä, joista suurin osa oli venäläisiä ja armenialaisia.

Nyt tapahtuneen venäläisen Sibir-yhtiön Airbus A-310-matkustajakoneen lentoturma ei ole ensimmäinen lähihistoriassa. Aiemmin yhtön koneista yksi on pudonnut pommin takia ja toinen on ammuttu alas.

(MTV3-STT-Itar-TASS-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.