Sini Sabotagen UMK-kappaleen kertosäkeen tasapaksuus harmitti kulttuuritoimittajaa: "Pura mut niin kuin kauppakassi -vertaus vielä puuttui"

MTV arvostelee UMK-biisit: Sini Sabotage 2:11

Suomen euroviisukarsintojen eli UMK:n kuudes osallistujakappale Kuori mua julkaistiin 18. tammikuuta. MTV:n kulttuuritoimittaja Visa Högmander arvioi kappaleen tuoreeltaan. 

Levikset repee -jättihitillä pinnalle nousseen Sini Sabotagen kilpailukappale Uuden Musiikin Kilpailussa joutui MTV:n kulttuuritoimittaja Visa Högmanderinsyyniin.

– "Kuori mua ku sipulii / valmiina kyyneliin / mus on kerroksii" on toimiva vertauskuva, Högmander sanoo.

Yksi seikka Högmanderia kuitenkin jää vaivaamaan tyylikkääksi retron ja modernin yhteentörmäystanssipopiksi sovitetussa kappaleessa.

– Oliko vähän kuitenkin melodisesti monotoninen ja tasapaksu kertosäe? "Kuori mua", "unboxaa mut", mitähän muita pikkutuhmia vertauskuvia olisi vielä voinut olla? "Pura mut niin kuin kauppakassi"? No, sellaista riviä ei onneksi ollut mukana.

Kulttuuritoimittaja povaa, että Kuori mua voi nousta kotimaassa isoksi radiohitiksi, mutta Euroviisuissa se ei menestyisi. Ei, vaikka mukana tekstissä on englanninkielisiäkin sanoja täkyiksi kansainvälisille yleisöille.

– Useampi UMK-kisaajista on ollut sellaisia, että niistä voi tulla kotimaassa radiohittejä, kun saavat soittoa Ylellä UMK:n myötä jo valmiiksi.

Katso yllä olevalta videolta kulttuuritoimittaja Visa Högmanderin arvio Sini Sabotagen UMK-kappaleesta kokonaisuudessaan.

Katso myös muut arviot:

Lue myös:

    Uusimmat