Sinäkin käyt väärin vessassa – Saatat jopa sairastua!

Cracked.com -sivusto kertoo, että länsimaissa ei osata käydä oikein vessassa. Lue, miten asiointi menee pieleen.

Vessat, joissa on pakko kyykistyä, ovat olleet standardi suurimman osan ihmiskunnan historiasta. Niitä käytetään edelleen paljon muissa kuin länsimaissa.

Länsimaalaiset ihmiset ovat käyneet tarpeillaan istuinkäymälöissä siitä lähtien, kun ne tulivat markkinoille 1800-luvulla. Tavan uskotaan olevan yhteydessä peräpukamiin, paksusuolen tulehdukseen ja suolitukoksiin, joita ei juuri esiinny maissa, joissa istuinkäymälöitä ei ole.

Myös wc-istuimet, jotka on korotettu noin 5–10 senttimetriä normaalia ylemmäs, ovat viime vuosikymmeninä yleistyneet kehittyneissä maissa.

Näin se pitäisi tehdä:

Vuonna 2003 tehdyssä tutkimuksessa tarkkailtiin 28:aa ihmistä, joiden piti ulostaa kolmessa eri asennossa: istuen korkealla wc-pöntöllä, matalammalla wc-pöntöllä ja kyykyssä kuin pesäpallojoukkueen sieppari.

Tutkijat huomasivat, että ulostaminen kesti kyykkyasennossa minuutin lyhyempään kuin wc-istuimella. Lisäksi tutkimukseen osallistuneet kuvailivat kokemusta helpommaksi.

Suolistoasiantuntijoiden mukaan ihminen onkin tarkoitettu kyykkimään pellolla eikä istumaan wc-pöntöllä. Istuvassa tai seisovassa asennossa ulostaminen vaikeutuu, koska ulosteen ja sen ulostulokohdan välille muodostuu kulma. Peräaukon sulkijalihasten on jopa tarkoitus vahinkojen välttämiseksi tiukentaa paikkoja, kun ihminen istuu tai seisoo. Kyykistymällä kulma suoristuu ja pidätyksestä pääsee eroon.

Jos ajatus vessanpöntön yläpuolella kyykkimisestä ei sytytä, samanlaisen ulostamista edistävän kulman saa aikaan nostamalla jalat rahille ja nojaamalla vartalon yläosaa eteenpäin.

Lähde: Cracked.com

Kuvat Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja