Mies voi saada erektion jopa kuolleena – näitä asioita et tiennyt kehostasi!

Miksi vauvoilla on enemmän luita kuin aikuisilla? Miksi olet aamulla pidempi kuin illalla? Entä kuinka pitkän matkan veri matkustaa kehossa päivän aikana? Health24.com on listannut ihmiskehon oudoimmat faktat.

Mies voi saada erektion kuoleman jälkeen

Mies voi saada kuolemanjälkeisen erektion, jos hän on kuollessaan ja jonkin aikaa sen jälkeen pystysuorassa asennossa tai pää alaspäin. Ilmiö johtuu verenkierron heikkenemisestä ja painovoimasta.

Kun ihminen on vielä elossa, sydän pumppaa verta tasaisesti joka puolelle kehoa. Kuollessa tämä mekanismi pysähtyy ja veri alkaa kiertää painovoimaa noudattaen. Niin kuin mikä tahansa massa, veri pyrkii tällöin laskeutumaan vartalon alimpaan kohtaan aiheuttaen turvotusta. Miehen kuollessa pystysuorassa asennossa tämä tarkoittaa käytännössä veren kerääntymistä jalkoihin.

Jalkoihin kohdistuva kova paine turvottaa alaraajojen verisuonet ja kudokset, minkä johdosta veri alkaa pikkuhiljaa pakkautua koko ajan ylemmäs. Kun jalat on ohitettu, veri laskeutuu taas painovoiman ansiosta alimpaan mahdolliseen paikkaan – penikseen. Kun se täyttyy verellä, mies saa erektion.

Ilman unta ei voi selvitä

Ihminen tarvitsee unta yhtä paljon kuin ruokaa. Itse asiassa ilman ravintoa selvitään kauemmin kuin ilman unta: pelkällä vedellä ihminen säilyy hengissä jopa kuukauden tai kaksi, mutta ilman unta ihminen on ollut pisimmillään 264 tuntia eli 11 päivää.

Ennätystä pitää Randy Gardner, joka onnekseen säilyi hengissä. Yleensä jo muutaman yön unettomuus aiheuttaa rajuja psykologisia muutoksia henkilön persoonassa.

Vauvoilla on enemmän luita kuin aikuisilla

Kun vauva syntyy, hänen kehossaan on 300 luuta. Aikuisiässä niitä on jäljellä enää 206. Tämä johtuu siitä, että pienemmät luut sulautuvat vähitellen yhteen muodostaakseen vahvempia, yksittäisiä luita.

Syöminen vaikuttaa kuuloon

Kuulo heikentyy, kun syö liikaa. Kannattaa siis syödä pienempiä annoksia ja vain, kunnes on täynnä.

Vain ihmisten kyyneleet johtuvat tunteista

Ihmistä lukuun ottamatta kaikilla eläimillä, jotka tuottavat kyyneliä, on siihen jokin fysiologinen syy, kuten silmän ärsytys.

Veri on kehon maratoonari

Veri matkustaa ihmiskehossa päivän aikana keskimäärin 96 000 kilometriä.

Kieli on kehon bodari

Suhteutettuna kokoonsa kieli on ihmiskehon vahvin lihas.

Puhuminen vaatii paljon

Ihminen tarvitsee puheen muodostamiseen 72 eri lihasta.

Ihminen on illalla lyhyempi kuin aamulla

Ihminen on aamulla noin sentin pidempi kuin samana iltana. Tämä johtuu siitä, että nivelten rustokerrokset puristuvat yhteen päivän aikana lyhentäen pituutta.

Aivastus kulkee lujaa

Aivastus voi kulkea nopeammin kuin puoli metriä sekunnissa. Koska se lähtee kehosta niin kovalla vauhdilla, aivastuksen pidättäminen voi vahingoittaa kehoa.

Lähde: www.health24.com

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat