Nämä asiat jokaisen pitäisi osata – Neuvot uusavuttomille!

Miten vaihdetaan autonrengas, kiillotetaan kengät, tehdään munakokkelia tai pyydetään palkankorotusta? The Independent on koonnut eri alojen ammattilaisten neuvot verkkosivuilleen. Ota opiksi!

Autonrenkaan vaihtaminen – Larry McReynolds, ammattiautoilija ja urheilutoimittaja

Homma aloitetaan laittamalla käsijarru päälle ja asettamalla nostamiseen tarkoitettu tunkki auton alle. Pyörien pultit löysennetään rengasavaimella ennen nostamista ja irrotetaan kokonaan vasta, kun auto on ilmassa. Vanha pyörä otetaan pois ja rengas asetetaan paikoilleen sen pyörimissuunnan eli esimerkiksi pinnassa olevan nuolikuvion mukaan. Pultit pyöritetään sormin tiukasti paikoilleen. Kun auto on laskettu, ne kiristetään vielä rengasavaimella.

Kenkien kiillottaminen – Sal Iacono, New Yorkin pormestarin kenkien kiillottaja

Tummien kenkien kiillotus aloitetaan poistamalla pölyt pyyhkeellä. Seuraavaksi kenkä pyyhitään rätillä, joka on kostutettu jalkineen väriä vastaavalla nestemäisellä puhdistusaineella tai voiteella. Kun kenkä lopuksi käydään läpi jouhiharjalla, se alkaa kiiltää.

Munakokkelin tekeminen – Jean-Georges Vongerichten, ravintoloitsija ja kokkikirjojen tekijä

Munakokkelin tekee kymmenessä minuutissa vispaamalla. Kahteen annokseen tarvitsee kattilan, 20 grammaa voita, viisi kananmunaa sekä suolaa ja pippuria. Ruoka-aineista tehtävää seosta vatkataan keskilämpöisellä levyllä taukoamatta, mutta ei vaahdoksi asti.

Kun voi on sulanut, seos alkaa paksuuntua ja kokkaroitua. Aikaa tähän menee kolmesta kahdeksaan minuuttia. Jos kokkeli alkaa tarttua kiinni kattilaan, sen voi ottaa hetkeksi pois hellalta ja jatkaa vatkausta. Munat ovat valmiita, kun ne ovat kermaisia ja kokkareisia, mutta vielä löysiä. Kokkeli tarjotaan välittömästi ylikypsymisen välttämiseksi.

Palkankorotuksen tai ylennyksen pyytäminen – Lee E. Miller, kirjailija

Kun kaipaa lisää palkkaa tai haastavampia tehtäviä, ajoitus on tärkeä. Asiaa voi pohjustaa mainitsemalla ohimennen muussa keskustelussa viimeisimmistä saavutuksistaan. Kun kunnian jakaa kehumalla koko tiimiä, ei vaikuta liian omahyväiseltä.

Kun palkankorotusta sitten myöhemmin kysyy sovitussa tapaamisessa suoraan, siihen täytyy olla kunnon perusteet. Se, ettei korotusta ole saanut vähään aikaan, ei ole mikään syy – lisääntynyt vastuu on. Paras peruste palkankorotukselle on toinen työtarjous. Vaikka työstään pitäisi, omaa markkina-arvoa tulisi testata tasaisin väliajoin tutkimalla muita vaihtoehtoja.

Lopputuloksena joko saa ylennyksen tai palkankorotuksen, tai sitten kuulee, mitä vielä pitäisi sellaisen saamiseksi tehdä.

Parran ajaminen – Myriam Zaoui ja Eric Malka, The Art of Shaving-kirjan kirjoittajat

Iho kannattaa valmistella sheivaukseen menemällä kuumaan suihkuun. Lämmin vesi pehmentää ja puhdistaa ihoa sekä avaa huokosia. Lisäpehmeyden saamiseksi iholle levitetään öljyvoidetta.

Kun iho on saippuoitu, terävä ja puhdas terä kastetaan kuumaan veteen. Ihokarvat ajellaan aina niiden kasvusuuntaan päin, jotta vältytään sisäänkasvavilta karvoilta. Höylääminen tulee myös tehdä hellästi, sillä liian kovaa painaminen ärsyttää ihoa.

Karvojen poiston jälkeen iholle levitetään alkoholitonta kosteusvoidetta.

Huulipunan levitys – Bobbi Brown, Bobbi Brown Cosmeticsin perustaja

Huulipunan sävyn tulee sopia omaan ihoon myös ilman meikkiä. Koska puna levittyy kauniisti vain puhtaille ja sileille huulille, huulia kannattaa kuoria etukäteen hammasharjalla tai pyyhkeellä.

Neutraali väri voidaan levittää huulille suoraan puikosta. Punaaminen aloitetaan ylähuulen keskeltä, josta edetään reunoille. Ylähuulelle levitetään vielä yksi kerros, minkä jälkeen huulet imaistaan yhteen värin tasoittamiseksi.

Sivellintä käytetään vahvoissa punissa, jotka vaativat tarkkuutta. Levitys tapahtuu pienin vedoin huulen muotoa seuraten. Kun huulet vielä rajaa huultenrajauskynällä punan levityksen jälkeen, niistä tulee siistimmät. Kynän pään tulee olla pehmeä, ja sitä pidetään lievästi vinossa. Jos haluaa todella pitkäkestoisen punan, huulet kannattaa rajata kauttaaltaan jo ennen punan levitystä.

Lähde: Independent.co.uk

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja