Silminnäkijän raju väite ja kuva: Suomalaispoliisit kurvasivat Haaparannalle nuuskan ostoon, vaikka raja on suljettu – "Toisella kassillinen nuuskaa"

1:09
Pysäytyskuvassa näkyvä henkilö ei liity tämän artikkelin käsittelemään tapaukseen. MTV Uutiset selvitti aiemmin, millaista on nuuskakauppa Suomen rajan tuntumassa Ruotsin Haaparannan puolella. Katso vuoden takainen uutisvideo yltä.

MTV Uutisten haastattelema silminnäkijä kertoo, että hän näki lauantaina kello 15.35 aikaan kahden suomalaispoliisin käyneen nuuskaostoksilla Ruotsin Haaparannalla. 

Haaparannalla Suomesta töissä käyvä tapauksen silminnäkijä kertoo MTV Uutisille, että poliisipartion jäsenet kävivät Nuuskakairan Tukussa ostoksilla. Nuuskakairan Tukku on Ruotsin Haaparannalla toimiva suosittu nuuskakauppa.

Silminnäkijän mukaan toinen poliisipartion jäsen oli ostanut yhden tornin nuuskaa, kun taas toisella partion jäsenellä oli kassillinen nuuskaa. Nimettömänä pysyttelevä mies kertoo, että poliiseilla oli virkapuvut päällä.

– Tämä (kuvassa) auton luona oleva (poliisi) tuli juuri kaupasta ulos torni kädessään, kun ajoin pihaan. Se kiinnittikin huomion ja jäin siihen odottelemaan. Toinen (poliiseista) oli just kassalla, kun menimme sisälle, kassa ojensi hänelle täyden kassin nuuskaa, mies kertoo MTV Uutisille.

MTV Uutiset ei tavoittanut Lapin poliisilaitokselta henkilöä kommentoimaan asiaa pyynnöistä huolimatta.

Lapin poliisilaitos julkaisi kuitenkin tiedotteen, jossa kertoo pyytäneensä Valtakunnansyyttäjän toimistoa selvittämään tapauksen.

Asiasta ei Lapin poliisilaitoksen mukaan tiedoteta enempää. Suomen ja Ruotsin välinen raja on suljettu muulta kuin välttämättömältä liikenteeltä hallituksen päätöksellä koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Rajavartiolaitos: Tutkintaa ei aloitettu

Länsi-Suomen Rajavartiolaitokselta kerrotaan, että kuvaillun tyyppinen tapaus on tiedossa, mutta he eivät kommentoi asiaa tarkemmin.

– Olen kuullut (epäilystä tapauksesta), mutta en pysty kommentoimaan, mitä poliisi on Ruotsin puolella tehnyt, onko siellä ostettu nuuskaa vai ei, Jari Isokannel Rajavartiolaitokselta kertoo.

Isokanteleen mukaan viranomaiset voivat ylittää maiden välisen rajan sopimuksella virkatehtäviä suorittaessa. Mikäli rajanylitys olisi tapahtunut ilman pätevää syytä, voitaisiin tapauksesta aloittaa tutkinta.

– Rikkomuksen osalta (tutkinnan) vastuuviranomainen on Rajavartiolaitos, joka on vastuussa rajaliikenteestä ja -tarkastuksista, Isokannel kertoo yleisellä tasolla.

Isokanteleen tiedossa ei ole, että Rajavartiolaitos olisi aloittanut kuvaillun tyyppisestä tapahtumasta tutkintaa.

Juttua täydennetty klo 13.26: Lisätty Rajavartiolaitoksen kommentit.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja