Poliisi pysäytti tummiin pukeutuneen iskijän kahdella laukauksella – kuopiolaisen radiokanavan toimittaja näki kouluhyökkäyksen päättymisen

Silminnäkijä: Kuopion kouluhyökkääjä oli opiskelija – näin rikostoimittajat kommentoivat miekkahyökkäystä 12:28
Silminnäkijä: Kuopion kouluhyökkääjä oli opiskelija – näin rikostoimittajat kommentoivat kouluhyökkäystä.

Kauppakeskus Hermanissa sijaitsevassa studiossa töissä ollut HitMix-radion toimittaja Anssi Saarelainen näki, kuinka poliisi pysäytti tummiin pukeutuneen kouluiskijän kahdella laukauksella.

Saarelainen kertoi järkyttävistä hetkistä MTV Uutisille.

Saarelainen havahtui tilanteeseen, kun kauppakeskuksen palohälytys laukesi soimaan hieman ennen kello yhtä.

– Sitä kautta tuli tiedotus, että pysykää rauhallisena ja odottakaa lisätietoja paikallanne.

Saarelainen kertoo jatkaneensa töitään normaalisti studiossaan. Studion ikkunoista on näkymä kauppakeskuksen käytävään toisessa kerrossa. Jokusen minuutin päästä alkoi käytävällä tapahtua.

– Näin, kun käytävää pitkin tuli kaksi poliisia. Toinen oli hyvin vahvasti aseistautunut, luotiliivit ja kypärät olivat päällä. Partiolla oli mukana myös koira.

Kaksi laukausta

Hetken päästä käytävältä alkoi kuulua voimakasta käskyttämistä.

– Menin katsomaan ikkunasta mikä on tilanne. Samassa näin kuinka henkilö eteni uhkaavasti kohti poliisia. Poliisi käskytti häntä, mutta käskyttämisestä huolimatta hän vain meni kohti poliisia, Saarelainen kertoo.

– Siinä vaiheessa kuulin kaksi laukausta.

Saarelaisen mukaan laukaukset ampui nimenomaan poliisi.

Käsi uhkaavasti ylhäällä

Poliisi tiedotti iltapäivällä, että teosta epäilty on suomalaissyntyinen mies, joka käytti teossaan teräasetta. Lisäksi hänen hallustaan löytyi ampuma-ase.

Kunnolla Saarelainen ei nähnyt tummiin pukeutunutta tekijää. Matkaa studiosta ampumapaikalle oli hänen arvionsa mukaan 10-20 metriä.

– Näin vain, että hänellä oli toinen käsi uhkaavasti ylhäällä, ikään kuin lyödäkseen poliisia. En osaa sanoa oliko hänellä kättä pidempää.

Tekijälle ensiapua

Käytävällä ei ollut Saarelaisen käsityksen mukaan muita kuin kaksi poliisia ja tekijäksi epäilty mies.

Tilanne päättyi ampumiseen, ja poliisi sai tekijän otettua kiinni. Saarelainen kertoo, että poliisi joutui antamaan ensiapua miehelle.

Saarelainen kertoo ehtineensä tiedottaa kuulijoita kauppakeskuksessa olleesta tilanteesta palohälytyksen aikana.

– On jäänyt työmoodi päälle, kun on pitänyt puheluihin vastata ja tietoa sosiaaliseen mediaan päivittää, Saarelainen kertoo pari tuntia tapahtumien jälkeen.

– Kyllä aika outo fiilis on.

*Juttua täydennetty klo 16.19.

Lue myös:

    Uusimmat