Silmien kutinaa, aivastelua ja nenän vuotamista? Kyse ei välttämättä olekaan kevätflunssasta!

Maria keksi toimivan keinon avata tukkoinen nenä – katso vinkki! 0:33
KATSO MYÖS VIDEO: Maria Kangaskortetin niksi tukkoisan nenän avaamiseksi ja kokeile vaikka perässä!

Oletko kärsinyt inhottavista nuha-, silmä- tai kurkkuoireista viime päivien aikana ja valmistautunut jo henkisesti kevätflunssaan? Oireiden taustalla saattavatkin olla Suomeen ilmavirtausten mukana kulkeutuneet siitepölyt.

Siitepölyallergiat oireilevat muun muassa silmien kutinana, kirvelynä ja vuotamisena sekä aivasteluna ja nenän vuotamisena. 

Jos olet kärsinyt tällaisista oireista viime päivien aikana, ei kyseessä välttämättä olekaan keväinen flunssa, vaan siitepölyallergian oireet.

Turun yliopiston siitepölytiedotus Norkko kertoo, että Etelä-Ruotsista ja Keski-Euroopasta on kulkeutunut eteläisten ilmavirtausten mukana lepän ja pähkinäpensaan siitepölyä Suomeen.

Maan länsiosissa ilmassa on vähän pähkinäpensaan siitepölyä, kun taas maan etelä- ja keskiosissa on vähäisistä kohtalaisiin määriin lepän siitepölyä ilmassa.

Ennusteen mukaan ainakaan helpotusta allergiaoireisiin ei ole luvassa, sillä pähkinäpensaan kukinta alkaa Suomessakin lämpimillä paikoilla jo viikon kuluessa.

Lisäksi lepän siitepölyn kaukokulkeumia on odotettavissa koko maahan Lappia lukuun ottamatta. Määrien odotetaan vaihtelevan kohtalaisista runsaisiin maan eteläosissa.

Lue myös:

    Uusimmat