Silmälasimeikki vaatii huomattavaa huolellisuutta – näin onnistut

Silmälasit tuovat omat haasteensa kauniin silmämeikin tekoon. Oli sinulla sitten plus- tai miinuslasit, huolellinen ehostus tekee katseestasi kirkkaan ja lookistasi eheän.

Silmälasit toimivat tätä nykyä loistavana asusteena, ja monet panostavatkin laseissaan näyttävyyteen ja erikoisuuksiin. Meikkiä laittaessa kannattaakin satsata hyvään pohjustukseen sekä tiedostaa, miten korostat parhaiten linssien takana olevia silmiäsi.

Muista nämä:

Pluslasit, jotka auttavat näkemään lähelle, suurentavat silmiä ja korostavat silmänalueen virheitä.

Miinuslasit, joiden avulla korjataan likinäköisyyttä eli auttavat näkemään kauas, pienentävät silmiä.

Vinkit onnistuneeseen silmälasimeikkiin

1. Käytä pehmeitä sävyjä

Jos silmälasisi kehykset ovat dramaattisen muotoiset, tummat ja voimakkaat, kannattaa välttää liian paksuja, näyttäviä rajauksia tai tummaa silmämeikkiä, kuten smoky eyes -tyyliä. Muutoin yleisilme saattaa näyttää liian raskaalta. Sen sijaan valitse neutraalimpia ja pehmeämpiä sävyjä, kuten esimerkiksi pronssia tai kultaa, jotka korostavat kauniisti silmiäsi.

Pluslasien käyttäjiä suositetaan käyttämään mieluummin mattaluomivärejä kuin helmiäisensävyjä. Harmaa luomiväri ei ole suositeltava, sillä se voi näyttää jopa nopeasti katsottuna inhottavalta mustelmalta.

Jos sinulla on miinuslasit (joissa ei ole hurjan tummat kehykset), voit korostaa silmiäsi tummemmalla luomivärillä, varjostuksilla sekä rajauksilla, jotta silmäsi näyttäisivät suuremmilta. Sitä tummempi silmämeikki voi olla, mitä enemmän laseissa on miinusta.

2. Pidä ripset virtaviivaisina

Pluslasien linssit korostavat ja suurentavat silmiä, jolloin dramaattisen tuuheat ripset eivät ole paras valinta, varsinkin jos ripsiväri paakkuuntuu: epätasaisesti levittynyt ripsiväri näkyy kahta kertaa tarkemmin pluslinssien takaa, kiitos suurennuslasiefektin. Siksi ripsivärin levittämiseen pitää keskittyä huomattavasti enemmän, jotta lopputulos olisi huolellinen.

Valitse mascara, joka pidentää ja erottelee ripset toisistaan kauniisti ja hellävaraisesti. Virtaviivaiset ripset toimivat pluslasien kanssa huomattavasti paremmin verrattuna dramaattisen tuuheisiin räpsyttimiin niin käytännöllisyyden ja ulkonäönkin perusteella. Mascaraa kannattaa levittää ainoastaan yläripsiin, alaripsissä ne saavat sinut näyttämään väsyneeltä. Vältä vahvoja rajauksia.

Miinuslaseissa ripsiväriä voi käyttää puolestaan runsaammin, niin ala- että yläripsiin – myös rajaukset toimivat loistavasti miinuslaseilla, jotta silmiin saisi lisää suuruutta. Rajaukset tekevät venyttävän vaikutuksen, sillä miinuslasi pienentää silmiä sivuilta.

3. Valitse vaaleampi peitevoide

Sen lisäksi, että pluslasit korostavat ripsiä sekä silmiä, ne myös paljastavat silmänaluset – ja juonteet, rypyt, tummuudet ja turvotukset. Tästä syystä kannattaakin varoa liian paksua peitevoidetta tai valokynää, vaan valitse mieluummin ohut ja kevyt tuote.

4. Lisää ripaus naisellisuutta

Tummat, paksusankaiset ja jokseenkin maskuliiniset silmälasit ovat äärimmäisen suosittuja tänä päivänä. Jotta saisit lookiisi naisellisuutta, korosta meikissäsi tyttömäistä leikkisyyttä kauniisti punatuin poskin ja huulin: käytä esimerkiksi marjaisia, herkullisia värejä. Voit käyttää samaa sävyä niin huulissa, kuin poskissa. Siirrä rohkeat ja värikkäät sävyt silmistä huuliisi! Näin loihdit poskillesi kuultavan ja raikkaan hehkun

Muista myös kiinnittää katse kulmakarvoihin: kauniisti nypityt ja rajatut kulmat kruunaavat silmälasein kehystetyn lookin.

Lähteet: Refinery29.com, Dailymakeover.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja