Mainos

Silja Linen emoyhtiöstä puolet myydään Britanniaan

Lontoosta toimiva Sea Containers -konserni ostaa 51 prosentin osuuden Silja Linen emoyhtiöstä Neptun Maritimesta yhtiön nykyisiltä pääomistajilta. Myyjinä ovat NCC, Merita Pankki, UPM-Kymmene, Stora Enso, Pohjola, Fortum sekä Teollisuusvakuutus.

Kauppahinta on 18 markkaa osakkeelta ja kokonaisinvestointi on arvoltaan noin 580 miljoonaa markkaa, Neptun Maritime kertoo pörssitiedotteessaan. Lisäksi myyjillä on optio myydä loput osakkeensa Sea Containersille kolmen vuoden kuluttua hintaan 15 markkaa osakkeelta. Sea Containersin päätoimialoja ovat lauttaliikenne, rautatieliikenne ja hotellitoiminta. Yhtiön liikevaihto on vuositasolla noin 1,2 miljardia dollaria.

Neptun Maritimen hallitus on myös päättänyt esittää huhtikuussa kokoontuvalle yhtiökokoukselle yhtiön osakesarjojen yhdistämistä. Neptun Maritime -konsernia on viime vuosina uudistettu voimakkaasti. Konserni omistaa Silja Linen lisäksi kolme kansainväliseen risteilyliikenteeseen vuokrattua risteilyalusta. Osakekaupan suunnitellaan toteutuvan kesään mennessä. Kauppa edellyttää muun muassa kilpailuviranomaisten hyväksyntää, tiedotteessa sanotaan. Ostaja on ilmoittanut myyvänsä prosentin osuuden Neptun Maritimesta ruotsalaiselle Rederi AB Gotlandille eli Neptun Maritimesta ei tule Sea Containers -konsernin tytäryhtiötä.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.