Sikainfluenssa on tämän talven kausi-influenssa

Sikainfluenssaa tavataan jo eri puolilla maata. Virus käyttäytyy jo kausi-influenssan tavoin. Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen ylilääkäri Markku Kuusi sanoo, että sikainfluenssa on aiheuttanut tämän talven ensimmäisen influenssa-aallon, jonka joulun aikaan sijoittunut huippu näyttää jo olevan vähenemässä.

THL:lta muistutetaan, että epidemia tulee joka vuosi.

- Tänä vuonna kausi-influenssaepidemian aiheuttaa sikainfluenssavirus. Eli kausi-influenssa ja sikainfluenssa ovat tänä vuonna sama asia.

Viime kuukausina eteläisen pallonpuoliskon valtavirus on ollut perinteinen kausi-influenssavirus A H3N2, jota on nyt jo muualla Euroopassa, ja se leviää todennäköisesti myös Suomeen maaliskuuhun mennessä, kertoo THL:n osastonjohtaja Petri Ruutu.

Tällä hetkellä laajamittaista epidemiaa ei ole Suomessa liikkeellä. Tehohoidossa on kymmenkunta ihmistä. THL:n mukaan tänä talvena yksi henkilö on kuollut sikainfluenssaan.

THL suosittelee riskiryhmille tänäkin vuonna rokotesuojaa. Rokote suojaa sikainfluenssalta ja influenssan a- ja b- virustyypeiltä.

- Todennäköisesti viime vuonna saatu sikainfluenssarokote suojaa tänäkin vuonna, mutta siinä ei ole saatu suojaa näille kahdelle muulle virukselle ja siksi riskiryhmille on tänänkin talvena suositeltu rokotuksen ottamista.

Lue myös:

    Uusimmat