Mainos

Sikainfluenssa on tämän talven kausi-influenssa

Sikainfluenssaa tavataan jo eri puolilla maata. Virus käyttäytyy jo kausi-influenssan tavoin. Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen ylilääkäri Markku Kuusi sanoo, että sikainfluenssa on aiheuttanut tämän talven ensimmäisen influenssa-aallon, jonka joulun aikaan sijoittunut huippu näyttää jo olevan vähenemässä.

THL:lta muistutetaan, että epidemia tulee joka vuosi.

- Tänä vuonna kausi-influenssaepidemian aiheuttaa sikainfluenssavirus. Eli kausi-influenssa ja sikainfluenssa ovat tänä vuonna sama asia.

Viime kuukausina eteläisen pallonpuoliskon valtavirus on ollut perinteinen kausi-influenssavirus A H3N2, jota on nyt jo muualla Euroopassa, ja se leviää todennäköisesti myös Suomeen maaliskuuhun mennessä, kertoo THL:n osastonjohtaja Petri Ruutu.

Tällä hetkellä laajamittaista epidemiaa ei ole Suomessa liikkeellä. Tehohoidossa on kymmenkunta ihmistä. THL:n mukaan tänä talvena yksi henkilö on kuollut sikainfluenssaan.

THL suosittelee riskiryhmille tänäkin vuonna rokotesuojaa. Rokote suojaa sikainfluenssalta ja influenssan a- ja b- virustyypeiltä.

- Todennäköisesti viime vuonna saatu sikainfluenssarokote suojaa tänäkin vuonna, mutta siinä ei ole saatu suojaa näille kahdelle muulle virukselle ja siksi riskiryhmille on tänänkin talvena suositeltu rokotuksen ottamista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.