Mainos

Siimes peräsi vasemmiston yhteistyötä EU-politiikassa

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Suvi-Anne Siimes vaati vappupuheessaan parempaa vasemmiston yhteistyötä EU-politiikassa.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Suvi-Anne Siimes muistutti vappupuheessaan Joutsenossa, että puolueella on haasteita sekä EU-parlamentissa että ministerineuvostossa. Hän tölväisi samalla vasemmistoliiton europarlamentaarikkoa Esko Seppästä.

- Euroopan parlamentissa tehtävän politiikan saralla vasemmistoliiton suuri haaste on se, että meidän meppimme ei ollenkaan aina piittaa siitä, mitä eurooppalainen ammattiyhdistysliike ajattelee esillä olevista asioista. SDP:n puolella suuri haaste on taas se, miten demariministerit saataisiin muistamaan ammattiyhdistysliikkeelle tärkeät arvot ja asiat myös Vanhasen hallituksessa.

Siimes arvioi, että hallituksen linja on kovenemaan päin.

- Koko vasemmiston yhteinen haaste onkin nyt varmistaa se, että Vanhasen hallitus ei asetu työnantajien Eurooppa-poliittisten tavoitteiden takuumieheksi.

Siimes totesi, että vasemmistopuolueiden rajat ylittävä yhteistyö on tärkeää, mutta että myös työväenpuolueiden väliset rajat pitää voida ylittää käytännöllisen yhteistyön merkeissä. Erityisen keskeistä se on kunnallispolitiikassa, Siimes sanoi.

Jaakko Laakso epäilee Vanhasen muuttaneen Nato-kantaansa

Vasemmistoliiton kansanedustaja Jaakko Laakso epäilee, että pääministeri Matti Vanhanen on muuttamassa Nato-kantaansa. Laakso sanoi vappupuheessaan Nurmijärvellä, että Vanhanen näyttää näin kalastavan kokoomuksen tukea presidenttivaaleissa. Laakson mielestä on ilmiselvää, että Vanhanen pohtii uusia linjauksia, joiden lähtökohtana ei ole enää Suomen pysyttäytyminen sotilaallisesti liittoutumattomana.

- Nuo linjaukset voivat ajankohtaistua seuraavien eduskuntavaalien jälkeen, Laakso sanoi.

Laakso moitti myös Vanhasen toteamusta, jonka mukaan Yhdysvalloilla on oltava Suomen ulkopolitiikassa erityissija.

- Olisi mielenkiintoista kuulla, mitä mieltä keskustan edellinen puheenjohtaja ja Irak-vuodon takia pääministerin tehtävästä eroamaan joutunut Anneli Jäätteenmäki on Yhdysvaltain politiikkaa koskevista Vanhasen linjauksista, Laakso pohdiskeli.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.