SIG-yhtyeen kosketinsoittaja: Matin päälle heitettiin valheellista lokaa

SIG-yhtyeen keulakuvan Matti Inkisen bändikaveri Juha Oksanen haluaa kiittää sekä yhtyeen faneja että Inkisen etsintöihin osallistuneita vapaaehtoisia.

SIG-yhtyeen keulakuvan Matti Inkisen läheisten kolmen viikon epätietoisuus päättyi maanantaina, jolloin kadoksissa ollut Inkinen löydettiin kuolleena Raisionlahdelta.

SIG-yhtyeen kosketinsoittaja Juha Oksanen kertoo, että viimeiset kolme viikkoa ovat olleet erittäin raskaita.

– Nämä kolme viikkoa ovat olleet todella raskaita. Unet ovat jääneet vähiin, Oksanen sanoo MTV3.fille.

Keikkabussissa oli aina hauskaa

Hänellä olisi Inkisestä monta ikimuistoista tarinaa kerrottavana. Miehet olivat bändikavereita ja hyviä ystäviä 30 vuotta.

– Tuskinpa Suomesta löytyy sen hauskempaa keikkabussifiilinkiä kuin SIG:llä on ollut. Kun nauraa niin useasti, että poskilihakset kipeytyvät, pitää olla hyvät bändikaverit. Sekä minä että monet muut muistamme Matin iloisena, sympaattisena, virkeänä ja energisenä ihmisenä. Hänellä oli mahtava huumorintaju ja tilannekomiikka. Hänen asenteestaan olisi moni saanut ottaa oppia, Oksanen sanoo.

Hän muistaa Inkisen nousseen lavalle aina yhtä innostuneena.

– Muistan Matin tietysti myös loistavana musiikintekijänä, joka antoi kaikkensa lavalla. Hän oli oikea energiapommi esiintyessään. Hän esiintyi jokaisella keikalla yleisölleen aina yhtä antaumuksella, Oksanen muistelee hyvää ystäväänsä.

Lööpit tuomitsivat Matin

Oksanen on tuskastunut kertoessaan ystäväänsä liittyvästä uutisoinnista.

– Tämä kaikki loppui Matin osalta aivan liian aikaisin. Hänellä olisi ollut vielä paljon annettavaa suomalaiseen pop-musiikkiin. Suru ja viha puskevat päälle yhtä aikaa. Matin päälle heitettiin valheellista lokaa. Toivottavasti Matista kirjoittaneet lehdet ottavat myös vastuuta tekemisistään. Matti tuomittiin etukäteen täysin perättömillä ja ala-arvoisilla lööpeillä. Toivon todellakin, että median moraali ja oikeus tuomita ihmisiä halunsa mukaan nostetaan esille. Näillä jutuilla tuhottiin yhtyeemme solisti ja erittäin hieno ihminen. Eikä häntä ole edes syytetty mistään. Yritä tässä olla isänmaallinen - se on todella vaikeaa. Matti Inkisestä on niin paljon hyvää kerrottavana, että siihen ei riitä edes tämä viikko, Oksanen sanoo.

– Minulle on tullut satoja yhteydenottoja Matin uutisointiin liittyen. Näissä kaikissa ihmetellään miten tällainen uutisointi on mahdollista. Tätä asiaa setvitään vielä jatkossa. Nyt pitää yrittää kerätä voimia ja tehdä surutyö ensin pois. Helppoa tämä ei tule olemaan. Ei kenellekään, hän jatkaa.

Kiitos faneille ja vapaaehtoisille etsijöille

Juha Oksanen haluaa kiittää sekä yhtyeen faneja että Matti Inkisen etsintöihin osallistuneita vapaaehtoisia.

– Koko yhtyeen ja omaistenkin puolesta haluan kiittää valtavan suurta meitä tukevien viestien määrää sekä kaikkia Matin etsintöihin osallistuneita vapaaehtoisia. On hienoa, että joukossamme on niin paljon todellisia ystäviä ja ihmisiä jotka välittävät. Tämä näkyy myös kotisivujemme Vieraskirja -osiosta.

SIG-yhtyeen kotisivuille pääsettästä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat