SIG-yhtyeen kitaristi: Matti oli syvällinen huumorimies

SIG-yhtyeen kitaristi Erkka Makkonen muistaa edesmenneen ystävänsä Matti Inkisen huumorintajuisena, mutta syvällisenä ihmisenä.

SIG-yhtyeen keulahahmo Matti Inkinen löydettiin kuolleena maanantaina. Tieto Inkisen kuolemasta tavoitti SIG-yhtyeen kitaristin Erkka Makkosen kesken työpäivän.

– Viimeviikkojen epätietoisuus on ollut raskasta. Tämä on kauhea tilanne, mutta hyvä että Matti löydettiin. Joitakin kadonneita ei löydetä koskaan, joten parempi näin, Makkonen sanoo MTV3.fille.

Hän tutustui SIG-yhteen keulakuvaan Matti Inkiseen 80-luvun lopulla, jolloin Inkinen oli soolouralla. Makkonen liittyi SIG-yhtyeeseen, kun bändi palasi parrasvaloihin 90-luvun puolessa välissä.

– Hän oli solidaarinen bändimies. Matti oli yhtyeen kiistaton tähti, laulaja ja sanoittaja. Hän kohteli kuitenkin kaikkia aina tasa-arvoisesti. Bändin keikkabussissa jokainen oli yhtä tärkeä, Makkonen sanoo.

Hänen mieleensä muistuu ainoastaan iloisia ja hauskoja muistoja vuosien varrelta.

– Matti oli huumorimies, mutta hänessä oli syvällinenkin puoli. Hänessä oli sellaista runoilijaa, mutta olihan Matti täysin läppämies. Hänellä oli sana hallussa. Matilla oli loistavia sutkautuksia, Makkonen muistelee naurua äänessään.

SIG-yhtyeen jäsenille ja Matti Inkisen läheisille on tulvinut osanottoja. Yhtyeen kotisivujen vieraskirja on täyttynyt suruviesteistä.

– Osanotot ovat lämmittäneet mieltä. Kiitos kaikille, Makkonen sanoo.

Hän uskoo, että bändi järjestää Matti Inkiselle muistoillan.

– Vielä on aikaista sanoa ajankohtaa, mutta uskon että järjestämme Matille jonkinlaisen muistoillan, Makkonen sanoo.

SIG-yhtyeen kotisivuille pääsettästä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja