Mainos

Sieppaajat uhkaavat aloittaa panttivankiensa surmaamisen

Sieppaukset ovat jatkuneet Irakissa. Seitsemän rekkakuskia aiemmin kaapannut järjestö uhkaa teloitta yhden panttivankinsa huomenna.

Seitsemän ulkomaalaista rekkakuskia siepannut ryhmä uhkaa surmata huomenna yhden panttivankinsa, jos miesten kuwaitilainen työnantaja ei lähde Irakista. Yhtiö on torjunut vaatimuksen.

Ulkomaisille viestimille tänään toimitetussa videonauhassa Mustat liput -ryhmä ei kerro, kuka siepatuista surmattaisiin. Ryhmä sieppasi reilu viikko sitten kolme intialaista, kolme kenialaista ja yhden egyptiläisen. Mailla ei ole joukkoja Irakissa.

Nauhalla viitattiin Filippiinien esimerkkiin ja neuvottiin ulkomaalaisia lähtemään Irakista.

Yhdysvallat, Australia ja Irakin väliaikaishallitus ovat moittineet, että Filippiinit rohkaisi sieppaajia vetäessään viime viikolla joukkonsa kotiin sieppaajien painostuksesta.

Intia ilmoitti tänään aloittaneensa neuvottelut panttivankien vapauttamiseksi.

Jälleen uusi sieppaus

Al-Jazeera-tv-kanava näytti tänään kuvaa uudesta sieppauksesta. Nauhalla kapinallisryhmä uhkaa tappaa sieppaamansa somalialaisen autonkuljettajan 48 tunnin kuluessa, jos tämän kuwaitilainen työnantajan ei lähde Irakista.

Kanava kertoi saaneensa nauhan Abu Musab al-Zarqawin ryhmältä.

Eilen Al-Jazeera kertoi saaneensa videon kahden pakistanilaisen panttivangin murhista, muttei esittänyt sitä.

Pakistan tuomitsi surmat tänään.

- Pakistan on aina tuominnut kaiken terrorismin, ja tämän rikoksen tekijät ovat aiheuttaneet suurta vahinkoa ihmisyydelle ja islamille, presidentti Pervez Musharraf ja pääministeri Chuadhry Shujaat Hussain sanoivat tiedotteessaan.

Saudiarabialaisyhtiön palveluksessa olleet pakistanilaiset ja yksi irakilainen siepattiin viikko sitten. Sieppaajat vapauttivat irakilaisen, kun tämä lupasi jättää yrityksen.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.