Mainos

Serbiarmeija iski kosovolaiskyliin

Jugoslavian armeija on hyökkännyt tänään raskailla aseilla useisiin kyliin Kosovon pääkaupungin Pristinan länsi- ja eteläpuolella. Tykistötulen jyly kantautui aina Pristinaan saakka, ja kyläläiset pakenivat tulituksen tieltä.

Monet pakolaiset kertoivat, että serbijoukot olivat piirittäneet kylät panssarivaunuilla ennen tulituksen aloittamista. Muulla tavalla kyläläisiä ei varoitettu edessä olevasta hyökkäyksestä, vaikka serbiviranomaiset sanoivat poliisien ilmoittaneen asukkaille tulituksesta.

-Heräsimme aamulla seitsemän aikaan, kun kotikyläämme Putovcea tulitettiin, kertoi Pristinaan matkalla ollut mies. Putovcen asukkaat ehtivät kuitenkin pakosalle ennen kuin ankara tulitus alkoi. Matkan päästä he näkivät kotiensa tuhoutuvan joko tulituksessa tai tahallaan sytytetyissä tulipaloissa.

Taistelujen vaatimista uhreista ei heti saatu tietoja. Lauantaina serbilähteet kertoivat, että kymmenkunta albaanisissiä oli saanut surmansa yhteenotoissa.

"Satoja terroristeja likvidoitu"

Jugoslavian virallinen uutistoimisto Tanjug ilmoitti tänään, että Jugoslavian armeijan joukot ovat tähän mennessä "likvidoineet" yli 450 "albaaniterroristia" Kosovossa.

Taistelut Kosovossa jatkuvat, vaikka serbien ilmoituksen mukaan Kosovon vapautusarmeijan UCK:n sissit on ajettu ahtaalle. Serbeillä on käytössään ylivoimainen sotakoneisto, mutta heidän on vaikea valvoa kaikkia sissien käyttämiä teitä ja taajamia, joista käsin UCK voi toimia.

Jugoslavian presidentti on Slobodan Milosevic on vakuuttanut, että kaikki yli 200 000 Kosovon albaania voivat palata takaisin koteihinsa. Samaan aikaan jatkuu kuitenkin kylien ja taajamien tuhoaminen.

Serbiviranomaiset kertovat, että 30 000 pakolaista on palannut takaisin kotikyliinsä Drenican alueella. Serbian sisäministeriö ilmoitti puolestaan että Djakovicassa ja Pecissä asukkaat olivat vapaaehtoisesti luovuttaneet poliisille lähes 500 asetta, käsikranaattia ja ammusta.
(STT-NTB-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.