Mainos

Serbialle EU-jäsenyys vastineeksi Kosovosta?

Ruotsin ulkoministerin mukaan Serbia voi vaipua takaisin nationalismiin, jollei sille tarjota eurooppalaista vaihtoehtoa. Silloin se voisi estää myös Kosovon tilanteen ratkeamisen.

Euroopan unionin tulisi tarjota Serbialle mahdollisuutta liittyä unioniin, mikäli se hyväksyy Kosovon tulevan aseman, ehdottaa Ruotsin ulkoministeri Carl Bildt lehtihaastattelussa.

- Jos annamme sellaisen signaalin, että tie Eurooppaan on selvä, Serbia pystyy elämään suunnitelman kanssa. Ja ajan kanssa he saattavat jopa hyväksyä sen, Bildt sanoo itävaltalaisen Die Presse -lehden haastattelussa.

- Jos emme tarjoa Serbialle eurooppalaista vaihtoehtoa, ajaudumme siihen vaaraan, että maa vaipuu takaisin nationalismiin. Serbia voisi silloin myös estää Kosovon tilanteen ratkaisemisen, ulkoministeri lisää.

YK:n Kosovon erityislähettiläs, presidentti Martti Ahtisaari neuvottelee Kosovon tilanteesta Wienissä keskiviikkona. Ahtisaari on ehdottanut Kosovolle laajaa itsehallintoa kansainvälisessä valvonnassa. Serbia ei hyväksy suunnitelmaa.

Kosovo on ollut YK:n hallinnassa vuodesta 1999.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.