Mainos

Senaattori McCain askeleen lähempänä presidenttiehdokaskilpaa

Republikaanisenaattori John McCain on perustanut komitean, jollaisen avulla presidenttiehdokkaaksi Yhdysvalloissa pyrkivät voivat kerätä rahaa vaalikampanjaa varten. McCain sanoi kuitenkin tekevänsä lopullisen päätöksen osallistumisesta ehdokaskilpaan vasta ensi vuoden alussa.

Arizonaa senaatissa edustava McCain tavoitteli republikaanien presidenttiehdokkuutta vuoden 2000 vaaleissa, mutta ehdokkuuden voitti George Bush.

Viime kuussa tehdyn mielipidekyselyn mukaan McCain, Vietnamin sodan veteraani, oli 27 prosentin kannatuksella kakkossijalla, kun ihmisiltä kysyttiin heidän suosikkiaan republikaanien ehdokkaaksi vuoden 2008 presidentinvaaleissa.Ykkösenä oli New Yorkin entinen pormestari Robert Giuliani 29 prosentin kannatuksella.

Demokraattien leirissä senaattori Joe Biden toisti viikonvaihteessa, että hän pyrkii puolueen presidenttiehdokkaaksi. Demokraattien ehdokkuutta aikoo tavoitella myös Iowan kuvernööri Tom Vilsack.

Demokraattien kärkinimi mielipidekyselyissä on New Yorkin osavaltion senaattori Hillary Clinton, entisen presidentin Bill Clintonin vaimo. Hän ei ole kuitenkaan toistaiseksi ilmoittautunut ehdokaskilpaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.