Selvitys paljasti: Näin moni ei menisi treffeille ilman meikkiä

Menisitkö töihin ilman meikkiä? Jos vastasit myöntävästi, olet rohkeampi kuin 70 prosenttia brittinaisista.

Selvityksen mukaan meikittömänä liikkuminen on naisten mielestä työhaastattelua, julkista puheen pitämistä tai ensitreffejäkin pelottavampi kokemus, kertoo Daily Mail. Kolme tuhatta naista antoi mielipiteensä Vitality Show'n kyselyssä.

Kyselyssä selvisi, että naisista 70 prosenttia ei antaisi pomonsa tai työtovereidensa nähdä itseään ilman meikkiä tai laitettuja hiuksia. Yli puolet naisista kuitenkin antaisi perheensä tai kumppaninsa nähdä itsensä "luonnontilassa".


Meikkaamisen vuoksi naisten täytyi herätä aamuisin noin puoli tuntia aiemmin kuin miesten, sillä ehostautumiseen meni aikaa noin 21 minuuttia.

Naisista 91 prosenttia olisi perunut ensitreffit sen sijaan, että olisi uskaltautunut paikalle ilman meikkiä. 31 prosenttia ei menisi kuntosalille ilman pakkelia, ja yksi kuudesta ei avaisi paljaskasvoisena edes ovea.

Meikittömän leima

– Monet naiset kokevat, että meikittömyyteen liittyy tietynlainen leima. Naiset kokevat, ettö työnantaja saattaisi esimerkiksi syrjiä heitä, jos he saapuvat työpaikalle laittautumattomina, kuvaa psykologi CeliaBibby.

– Tutkimusten mukaan meikkaavia naisia pidetään osaavampina, miellyttävämpinä ja luotettavampina työntekijöinä.

On kuitenkin olemassa tarkka raja sille, miten paljon nainen saa meikata: joidenkin tutkimusten mukaan liian raskas ja dramaattinen ehostus saa naisen vaikuttamaan epäluotettavalta.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja