Mainos

Selkeitä värejä 70-luvun henkeen

Tämän kodin sisutuksen värit löytyvät jo rappukäytävästä, jonka koboltin sininen seinä ja kirkkaanpunainen hissi antoivat ideat sisustukseen, jonka on toteuttanut sisustusarkkitehtimme Pirkko-Liisa Topelius.

Talo on rakennettu 70-luvulla, jolloin suuria kirkkaita väripintoja käytettiin. Sama vuosikymmen on isäntäparille muutenkin tärkeä, joten sen tunnelmaa löytyy kodista erityyppisinä viitteinä. Asunnosta löytyy aikakaudelle tyypillinen Lundia-hylly ja vihreä reikäkuvioinen kattovalaisin.

Kirjaston omenan vihreät seinät ja pienet yksityiskohdat ovat samaa väriä kuin keittiön huikean vihreät kaapit. Keittiö remontoitiin muutama vuosi sitten ja samalla koko asunto muutettiin takasin alkuperäiseen 70-lukulaiseen tunnelmaansa.

Olohuoneen värimaailma on aivan kuin olisi juhlissa. Ylelliset silkkiverhot ovat kuin ikkunan tanssiaispuku seinän sini on tietenkin hienoa kuninkaan sinistä sävyä.

30-luvun tamminen ruokasalin kalusto on rouvan äidin kotoa Hiitolasta. Kalusto teki evakkoretken junassa Mikkeliin ja suurin osa kalustosta vietti vuosikymmeniä ulkovarastossa, josta ne pelastettiin viimehetkellä ja kunnostettiin rakkaiksi muistoiksi menneiltä ajoilta. Evakkojunassa tuli myös runsas määrä tauluja, joista osa on emännän isän maalaamia, osa kerättyä taidetta. Osa taiteesta on tietysti emännän käsialaa ja osa tyttären, joka kulkee äitinsä jalanjälkiä ja on valmistunut kuvanveistäjäksi. Huikea punainen kukkataulu on Ritva Määttäsen käsialaa.

Runkopatja on peitetty luumunpunaisella satiini peitteellä ja koristeltu verhojen värisillä tyynyillä, mukava divaani toimii myös vieraspetinä.

(T.i.l.a. 28.2.2007)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.