Seksuaalista häirintää ja huumesotkuja – näistä kohuista vuosi 2018 muistetaan

Näistä kohuista vuosi 2018 muistetaan.

Aku Louhimiehen ohjaustyylin kritiikki

Ohjaaja Aku Louhimiehen epäasialliset ohjausmetodit nousivat puheenaiheeksi maaliskuussa, kun eturivin näyttelijät kertoivat Ylen artikkelissa Louhimiehen toiminnasta.

Heidän mukaansa Louhimiehen käyttäytyminen kuvauksissa etenkin naisia kohtaan on alistavaa ja joskus sadistista. Muutamien näyttelijöiden kertoman mukaan väkivaltakohtauksissa Louhimies on halunnut aitoa väkivaltaa näyttelemisen sijaan.

Louhimies esitti Jussi-gaalassa anteeksipyynnön, jossa pahoitteli käytöstään ja sanoi hakevansa apua.

Keskustelu aiheesta jatkui pitkään, ja monet näyttelijät ottivat kantaa aiheeseen tai kertoivat omista kokemuksistaan. Tuntematon sotilas -elokuvassa esiintyneet Paula Vesala ja Marketta Tikkanen kertoivat Ylen artikkelissa kokeneensa kuvauksissa samankaltaisia asioita kuin asian julkisuuteen tuoneet näyttelijät.

Aku Hirviniemen ahdistelusyytteet

Marraskuussa uutisoitiin, että näyttelijä Aku Hirviniemeä vastaan on nostettu syyte seksuaalisesta ahdistelusta. Syyte on laitettu vireille Hyvinkään käräjäoikeudessa lokakuun loppupuolella ja se koskee kahta tekoa.

Hirviniemi itse kiisti syytteet Facebook-sivullaan julkaisemassaan kirjoituksessa.

– Esillä olevassa tapauksessa olen kiistänyt syytteet, koska näkemykseni mukaan seksuaalista ahdistelua ei ole tapahtunut, Hirviniemi kirjoitti.

Hirviniemi kertoi päivityksessään, että syyttäjän näkemyksen mukaan teot ovat tapahtuneet hänen kotonaan pitämissään juhlissa. Myöhemmin samana päivänä hän julkaisi uuden kirjoituksen, jossa kiitti saamastaan tuesta. Tämän jälkeen Hirviniemi ei ole kommentoinut asiaa.

Jari Sillanpään huumevyyhti syveni

Laulaja Jari Sillanpää jäi ensimmäisen kerran kiinni huumausaineiden käytöstä syyskuussa 2017. Tuolloin poliisi pysäytti huumausaineen vaikutuksen alaisena ajaneen Sillanpään ja löysi hänen hallustaan pienen määrän kristallia.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Sillanpään tammikuussa rattijuopumuksesta, huumeen käyttörikoksesta ja kahdesta liikennerikkomuksesta 50:een päiväsakkoon.

Huumevyyhti syveni maaliskuussa 2018, kun Iltalehti uutisoi, että Sillanpää pidätetiin lentokentällä ja hänen hallustaan löytyi metamfetamiinia. Pidätyksen yhteydessä Sillanpää myönsi käyttävänsä kyseistä huumetta. 

Sillanpää myönsi hankkineensa metamfetamiinia pieniä määriä kolmen vuoden aikana. Hänet tuomittiin kahdesta huumerikoksesta 10 kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen.

Uusin käänne tapahtui huumeoikeudenkäynnin jälkeen, kun Sillanpäältä takavarikoidusta muistikortista löytyi lapsipornoon viittaavaa materiaalia. Sillanpää itse kiisti edes nähneensä kyseistä materiaalia. Viimeisimpien tietojen mukaan kaikki takavarikoidut laitteet on palautettu Sillanpäälle, vaikka tutkinta on yhä kesken.

Kohuparin ero

Mediapersoona ja entinen Miss Suomi Sara Sieppi kertoi blogissaan syyskuussa, että hänen ja näyttelijä-muusikko Roope Salmisen parisuhde on päättynyt. Kolme vuotta seurustelleen parin suhdetta seurattiin tiiviisti mediassa sen jälkeen, kun he myönsivät seurustelevansa keväällä 2016. 

Sieppi kommentoi eroa Instagram-päivityksessä, jossa kertoi hautoneensa asiaa jo pitkään. Myös Salminen kommentoi Instagram-tilillään parin suhteen päättymistä. Tekstissään mies kuvaili Saraa kiltiksi ja lämpimäksi ihmiseksi.

Leo kiroili Emma Gaalassa

Laulaja Leo Stillmaninräävitön kiitospuhe Emma Gaalassa aiheutti kohun. Vuoden tulokkaana palkittu Stillman ei säästellyt sanojaan palkintoa noutaessaan. 

Stillman kertoi, että hän ei ollut valmistellut minkäänlaista kiitospuhetta. Laulajan levy-yhtiön edustaja kommentoi väliin meinanneensa keskeyttää Stillmanin puheen, sillä hänen lapsensa katsoivat suoraa lähetystä gaalasta.

– En pyydä anteeksi. En minä v*ttu uskonut, että voitan. Tämä on jotenkin aivan helvetin outo läppä, laulaja kertoi MTV Uutisille.

Seuraavana päivänä Stillman tuli kuitenkin katumapäälle ja pyysi käytöstään anteeksi Facebook-tilillään.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja