Sillanpään asianajaja: Poliisi palauttanut kaikki Sillanpäältä takavarikoidut laitteet – tutkinta yhä kesken

Jari Sillanpää tunteikkaana:"Henkinen kärsimys on jo tehty" 12:49

Laulaja Jari Sillanpään asianajaja Riitta Leppiniemi kertoo, että kaikki Sillanpäältä takavarikoidut laitteet, kuten muistikortit tai tietokoneet, on päätetty palauttaa Sillanpäälle.

Video: Sillanpäätä haastateltiin huumerikosasioista Helsingin käräjäoikeudessa, jossa puitiin Sillanpään sekaantumista metamfetamiinirinkiin.

– Silloin kun laitteet takavarikoitiin, niin niissä ei ollut laitonta materiaalia, hän kertoo MTV Uutisille.

Poliisi selvittää, onko laitteilla katsottu materiaalia, jossa esitettäisiin lapsi sukupuolisiveellisyyttä loukkaavalla tavalla.

Sillanpää kiistää nähneensä materiaalin

Poliisi oli tutkinnassa pystynyt ilmeisesti palauttamaan laitteelta materiaalia, Sillanpään mukaan ”joitain kuvia ja lyhyen videon”, joita hänen käsityksensä mukaan oli ilmeisesti katsottu Sillanpään koneen kautta.

– Minulla ei ole ollut mitään tietoa tällaisesta toiminnasta. En ollut koskaan nähnytkään poliisissa esitettyjä kuvia tai videota, Sillanpää kertoi keskiviikkona julkaistussa Facebook-päivityksessään.

Tutkinta yhä kesken

Suomen rikoslaki kieltää sellaisen kuvan tai kuvatallenteen hallussapidon, jossa sukupuolisiveellisyyttä loukkaavasti esitetään lasta. Laki tarkoittaa siis tällaisen materiaalin tallentamista käyttäjän koneelle.

Rikoksesta voidaan tuomita myös henkilö, joka ei ole tallentanut materiaalia laitteelleen, mutta on maksua vastaan tai muuten sopimalla hankkinut pääsyn tällaiseen materiaaliin.

Leppiniemi pitää merkityksellisenä, että laitteet on nyt palautettu Sillanpäälle. Jos laitteita uskottaisiin käytetyn rikokseen, olisi epätavallista palauttaa ne omistajalleen. Tapauksen tutkintaa ei ole Leppiniemen mukaan kuitenkaan vielä päättynyt.

MTV Uutiset ei ole tavoittanut tapauksen tutkinnanjohtajaa kommentoimaan asiaa.

Lue myös:

    Uusimmat