Aku Hirviniemen ahdistelusyytteitä ei ehditä käsitellä ennen kun käräjäoikeus jo lopettaa – asia siirtyy toiseen taloon

Aku Hirviniemelle syyte seksuaalisesta ahdistelusta 0:32

Aku Hirviniemen ahdistelusyytteitä ei päästä käsittelemään tämän vuoden puolella Hyvinkään käräjäoikeudessa. Koska käräjäoikeus suljetaan vuoden vaihteessa, asian käsittely siirtyy Kanta-Hämeen käräjäoikeuteen.

Hirviniemeä syytetään kahdesta seksuaalisesta ahdistelusta. Hirviniemi kiistää syytteet. Seksuaalisesta ahdistelusta tuomitaan sakkoja tai vankeutta enintään kuusi kuukautta.

Käräjätuomari Marja Räbinä Hyvinkään käräjäoikeudesta kertoo, että tapaukselle ei onnistuttu löytämään osapuolille sopivaa käsittelypäivää, eikä tullut myöskään sopivia perumisia asian käsittelemiseksi.

– Siltä näyttää, ettei käsitellä tänä vuonna, eikä tässä tuomioistuimessa, hän toteaa.

– Varsinkaan näin joulun alla, kun maailmaa tehdään valmiiksi, ei löytynyt yhteistä päivää, johon kaikki pääsisivät kohtuudella paikalle.

Suuri määrä juttuja vaihtaa tuomioistuinta

Hän kuvailee sopivan käsittelypäivän hakemista ”normaaliksi paletiksi, jota pyöritellään jokaisessa asiassa”. Nyt tilanteen muuttaa kuitenkin käräjäoikeuksien organisaatiouudistus, jossa Hyvinkään käräjäoikeus suljetaan ja sen alla olevan kunnat jaetaan Kanta-Hämeen ja Itä-Uudenmaan käräjäoikeuksille.

Räbinän mukaan käräjäoikeuden asioiden pitäisi olla kutakuinkin paketissa kun puolessa välissä. Siihen aikatauluun ei Hirviniemen asian käsittelyä saatu sovitettua.

Tapaus ei suinkaan ole ainoa, joka siirtyy käräjäoikeudesta toisen, vaan siirtyviä juttuja on Räbinän mukaan suuri määrä, aina avioeroista rikos- ja riita-asioihin. Käräjäoikeuksiin siirtyvät kaikki kesken olevat asiat.

Lue myös:

    Uusimmat