Aku Louhimiehen elokuvissa näytellyt Samuli Edelmann: "Psyykeni on liian herkkä niin hajottavalle tavalle tehdä töitä"

Samuli Edelmann on näytellyt kohun keskelle joutuneen Aku Louhimiehen ohjauksessa muun muassa Irtiottoja-sarjassa ja Riisuttu mies -elokuvassa. Näyttelijä-laulaja kommentoi kohua eilen EVS-ohjelmassa.

Laulaja ja näyttelijä Samuli Edelmann, 49, on näytellyt otsikoihin nousseiden työskentelymetodiensa vuoksi kohun keskelle joutuneen Aku Louhimiehen ohjaustöissä.

Louhimiehen elokuvissa näytelleet eturivin naisnäyttelijät ovat kertoneet julkisuudessa ohjaajan alistavista työtavoista ja sanoneet, että he eivät aio enää tehdä Louhimiehen kanssa töitä.

Edelmann on nähty Louhimiehen ohjaamissa Irtiottoja-tv-sarjassa (2003) sekä elokuvissa Levottomat (2000), Paha maa (2005) ja Riisuttu mies (2006).

Samuli Edelmann vastasi Enbuske, Veitola & Salminen -ohjelmassa Maria Veitolan kysymykseen siitä, tekisikö hän vielä töitä Aku Louhimiehen kanssa.

– Tekisin. Mutta meidän pitäisi varmaan ensin tavata ja keskustella, että mitä tekisimme ja millä tavalla, Edelmann sanoo.

– Teimme Irtiottoja-sarjan, joka oli upea, innostava ja inspiroiva kokemus. Teimme myös Riisuttu mies -elokuvan. Siitä jäi sellainen... Ehkä minun psyykeni on liian herkkä niin hajottavalle tavalle tehdä töitä.

Edelmann toteaa, että Louhimies tekee upeita elokuvia. Hän ei ajattele, että tarkoitus pyhittää keinot.

– En missään tapauksessa. Hyvä, että nämä naisnäyttelijät ovat tulleet esiin ja upeaa, että asioista puhutaan. Mutta onhan Aku kovan tuomion saanut.

Katso artikkelin yläosassa Samuli Edelmannin haastattelu EVS:ssä kokonaisuudessaan. Katso alla myös Aku Louhimiehen kiitospuhe Kultainen Venla -gaalassa.


Enbuske, Veitola & Salminen MTV3-kanavalla torstaisin kello 21 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat