Mainos

Aku Louhimies murtui Jussi-gaalan lavalla: "Haen apua ja olen sitä saanutkin"

Aku Louhimies piti tunteikkaan puheen Jussi-gaalan lavalla. 

Aku Louhimiehen ohjaama Tuntematon sotilas palkittiin yleisö-Jussilla. Louhimies kävi noutamassa palkinnon ja piti tunteikkaan kiitospuheen.

– Kiitoksia, että sain tulla tänne. Oli pakko kirjoittaa puhe paperille, yleensä en tee niin, mutta nyt on vähän toisenlainen tilanne. Kiitos jokaiselle Tuntemattoman sotilaan katsojalle. Tämä palkinto on teidän. Kiitos teille, korvaamaton joukko tekijöitä, tukijoita, mahdollistajia, tämä palkinto on myös teidän. Toivon, että annatte tänä iltana mahdollisuuden juhlia tätä elokuvaa, iloita työstänne ja saavutuksestanne.

Louhimies puhui myös tällä viikolla otsikoihin nousseista ohjausmetodeistaan.

– Nämä minun virheeni eivät ole teidän virheitänne. Tämä viikko on muuttanut meidän kaikkien elämää. Kiitos teille, hyvät kollegat, siitä, että olette käynnistäneet tällaisen vaikean prosessin. Kiitos, että olette lähteneet tuulettamaan koko alaa, ja kiitos, että olette käynnistäneet muutoksen myös minussa, ohjaaja sanoi.

– Haluan pyytää vielä kerran tässäkin anteeksi jokaiselta, jota olen työssäni loukannut. Olen pyrkinyt tekemään hyviä elokuvia teidän kanssanne, olen vienyt tilannetta välillä kohti äärirajoja ja niiden yli ja uskonut tekeväni yhteistyötä, mutta en varmaan ole ollut, tai en olekaan ollut viisas siinä käyttämässäni vallassa.

– Ymmärrän, että olen aiheuttanut ahdistusta ja loukannut teitä. Minulla on paljon opittavaa ja korjattavaa. Asian käsittelyyn menee varmasti aikaa. Haen apua ja olen sitä saanutkin.

Louhimies kohdisti sanansa tahoille, jotka ovat puhuneet julkisuudessa ohjaajan työskentelymetodeista.

– Pyrin kohtaamaan jokaisen teistä ja käsittelemään sen, mitä välillämme on jäänyt käsittelemättä. Tämä on käynnissä. Osan kanssa olen jo jutellut. Kiitos siitä, että olette ottaneet tämän anteeksipyynnön vastaan, Louhimies totesi.

– Viime viikolla on esitetty paljon kaikkia väitteitä. Ehkä sen kaikista tärkeimmän haluan korjata. Uskon, että kaikissa töissäni lapset ovat kyllä olleet turvassa.

Aku Louhimiehen mukaan dialogi vie asioita eteenpäin.

– Kaikkien äänen pitää kuulua. Kahden lapseni äiti toivoi tänään alkuillasta, että ”muista vielä puheessasi kahta tytärtäsi ja poikaasi”. Minä muistan joka päivä. Teidänkin vuoksenne maailmaa muutetaan. Eletään rauhassa. Kiitos.

Katso artikkelin yläosassa video Louhimiehen kiitospuheesta.

Artikkelia muokattu 23. maaliskuuta 2018 kello 21.38: avattu tekstiksi Louhimiehen kiitospuhe kokonaisuudessaan.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja