Seksikysely kertoo: Näin pettämistä perustellaan

Studio55.fin seksikyselyn vastaukset paljastivat monia tarinoita uskottomuudesta. Kaikki eivät uskoneet rehellisyyteen vaan mieluummin salasivat suhteensa. Vastausten joukossa oli myös niitä, joilla oli salasuhde paraikaa.

Studio55.fin seksikyselyn vastausten perusteella kerran uskoton on usein jatkossakin uskoton: yli 70 prosentissa suhteita, joissa oli uskottomuutta, pettämistä oli tapahtunut useammin kuin kerran. Moni oli lähtenyt uskottomuuden suhteen salailulinjalle.

Syitä salailuun oli useita: toiset vastaajat katuivat pettämistään ja halusivat suojella kumppaninsa tunteita.

– Aviomieheni ei saanut koskaan tietää. Miksi olisin pilannut hyvän suhteemme? Minä olin syyllinen, joten minä myös kannoin vastuun itsekseni. Syrjähyppy ei vaikuttanut liittoomme millään tavalla.

– En ole kertonut koko typerästä asiasta, koska se oli yhden yön juttu.

– On vaiettu asiasta, joka on ainoa oikea tapa. Tieto lisää tuskaa!

Omatunto ei kolkuta

Toiset puolestaan eivät kärsineet tunnontuskia, mutta eivät kuitenkaan halunnut avautua asiasta kumppanilleen.Muutamissa vastauksissa avauduttiin salasuhteen jatkuvan edelleen.

– Jätin vain kertomatta, että olen ollut toisen naisen kanssa.

– Selvisimme uskottomuudesta hyvin, koska puolisoni ei tiedä asiasta ja itse olen päässyt sen yli.

– Me olemme se pettävä osapuoli

– Tytöt asuvat eri kaupungeissa, eivätkä tiedä toisistaan mitään.

– Tilanne on päällä edelleen, kumppani ei tiedä.

Tämän takia petetään

Moni vastaaja koki pettämisen oikeutetuksi tai oli selventänyt itselleen syrjähyppynsä syitä. Joissain suhteissa ei ilmeisesti puhuttu muistakaan asioista, joten uskottomuuttakaan ei käsitelty.

– Se on minun yksityisasiani. Mieheni ei halua seksiä kanssani, siksipä minun seksielämäni ei kuulu hänelle.

– En ole kertonut enkä aio kertoa, koska suhteessamme ei ole paljon tunteita eikä läheisyyttä.

– Puoliso ei tiedä asiasta, enkä ole pitänyt aiheellisena sitä ottaa puheeksi. Olemme kuin kaksi vierasta ihmistä samassa osoitteessa.

– Miehelläni ja minulla ei ole sukupuolisuhdetta lainkaan, koska mieheni ei halua. On siis pakko pitää ulkopuolinen suhde, joka onkin kestänyt jo 14 vuotta.

– En tietenkään ole kertonut vaimolleni, että olen käynyt maksullisissa vieraissa. Syynä on hänen pihtailunsa. Ja vaimon pihtailu on myös johtanut ryyppäämiseen lohtuna seksin puutteesta. Jos ei pihtaisi, niin ei olisi mitään syytä käydä vieraissa, eikä ottaisi liikaa juomaa.

Kuvat: Colourbox.com

Kyselyyn osallistui Studio55.fi-sivustolla 15.–20.3.2012 yhteensä lähes 800 yli 50-vuotiasta vastaajaa.

64 prosenttia heistä oli naisia ja 36 prosenttia miehiä. 51 prosenttia vastaajista oli 55−64-vuotiaita, 25 prosenttia alle 55-vuotiaita, 22 prosenttia 65−74-vuotiaita ja 2 prosenttia yli 75-vuotiaita.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja