Mainos

Seksikiristäjä vakoili nettikameralla satoja naisia

Yhdysvaloissa on tutkittu netin kautta tehtyä rikosta, jota liittovaltion poliisi FBI luonnehtii hyytäväksi esimerkiksi seksuaalisesta kiristämisestä. 31-vuotiaan miehen kohteena oli yli kaksisataa naista, joita hän vakoili web-kameroiden ja tietokoneiden mikrofonien avulla. Hän oli murtautunut naisten tietokoneille ja varastanut henkilökohtaisia tietoja.

Mies oli uhannut paljastaa naisten henkilökohtaisia tietoja heidän vanhemmilleen ja sähköpostikontakteilleen, elleivät he lähetä hänelle uskaliaita kuvia ja videoita itsestään.

Tietoturvayhtiö Sophos kertoo FBI:n raportista, jonka mukaan krakkeri oli monessa tapauksessa ensin esiintynyt uhrien ystävänä tai sisarena yhteisöpalvelusivustolla. Hän lähetti uhreilleen liitetiedostoja, joissa hän pyysi katsomaan "pelottavan videon". Koska viestit näyttivät tulevan luotettavalta taholta, eivät uhrit osanneet epäillä huijausta ja avasivat liitteen. Uhrien avatessa liitteen heidän koneilleen asentui salaa virus, jonka avulla krakkeri sai täyden hallinnan heidän tietokoneisiinsa: tiedostoihin, webkameroihin ja mikrofoniin.

Tällä hetkellä FBI tutkii miehen käyttämiä sähköpostiosoitteita ja nimimerkkejä selvittääkseen, oliko uhreja vielä enemmänkin. Lista miehen käyttämistä sähköpostiosoitteista löytyy Sophoksen sivuilta.

Sophoksen asiantuntija Graham Cluley muistuttaa, että kyseessä ei ole suinkaan ensimmäinen kerta, kun tietokoneen käyttäjiä on vakoiltu web-kameran avulla seksuaalisessa tarkoituksessa.

Cluley huomauttaa, että etenkin nuoria tietokoneen käyttäjiä on opetettava liikkumaan internetissä turvallisesti. Lisäksi tietokoneiden tietoturvapäivitykset on syytä olla kunnossa ja anti-virus -ohjelmat sekä palomuuri käytössä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.