Seksi saattaa jopa keskeytyä, jos kumppani epäonnistuu tuhmia puhuessaan – poimi neuvot, joilla vältät molemminpuoliset pettymykset

Erilaiset seksipersoonallisuudet – mikä sinä olet? 0:45
Videolla 11 erilaista seksipersoonallisuutta – tunnistatko itsesi?

Lähes tuhannen eurooppalaisen ja amerikkalaisen vastaajan otantaan perustuva kyselytutkimus paljastaa, millaiset tuhmat puheet makuuhuoneessa miellyttävät – ja mitkä puolestaan saavat aikaan kylmiä väreitä huonolla tavalla.

Tuhmien puhuminen voi tuoda säpinää makuuhuoneeseen, mutta rivouksien heitteleminen on taitolaji. Vaikka sekä naiset että miehet fantasioivat kuulevansa seksikumppaninsa suusta hyvällä tavalla härskejä heittoja, voivat haavekuvat kaatua todellisuuden kömpelöihin tuhmuuksiin.

Tuoreen Superdrug Online Doctor -verkkolääkärin kyselytutkimuksen mukaan yksi viidestä 990 vastaajan joukosta on keskeyttänyt yhdynnän, koska tunnelma on latistunut kumppanin puheiden vuoksi.

Nämä tuhmat lauseet latistavat tunnelman

Yhdeksän kymmenestä vastaajasta kertoi kiihottuvansa kumppanin puhuessa seksuaalisävytteisesti. Oikein toteutettuna tuhmien puhuminen voikin olla hyvinkin nautinnollista. Kyselyn mukaan säännöllisesti rivoja lauseita lakanoiden pöllyttämisen yhteydessä heittelevät olivat seksielämäänsä tyytyväisimpiä. Vastaajista 29 prosenttia kertoi puhuvansa tuhmia aina intiimihommiin ryhtyessään.

Sillä mitä puhuu, voi kuitenkin olla myös halut latistava vaikutus seksipartneriin. Vastaajista kolmannes kertoi halujensa hävinneen seksipuheen myötä. Kyselyn mukaan luotaantyöntävimmiksi koettiin lempinimet, kuten ”isukki”, epämiellyttävät pyynnöt, välinpitämättömät tai kielteiset reaktiot, kysymykset ja muiden ihmisten mainitseminen.

Nimittelyyn liittyvistä mokista esille nousivat erityisesti halventavat nimet, parisuhteeseen liittyvät nimet, ”isukiksi” ja ”mamiksi” kutsuminen sekä väärällä nimellä kutsuminen.

Voihkiminen on erityisen kiihottavaa

Entä ne suurimmat halujen herättäjät? Kyselyn mukaan niitä olivat seksuaaliset pyynnöt, kehut, lempinimet (kyllä, tämä osui molempiin kategorioihin) sekä kiihotuksesta kertominen. Voihkiminen koettiin erityisesti eroottiseksi – ja sama on käynyt ilmi aikaisemminkin.

Kiihottavimpia nimittelyitä seksin aikana olivat parisuhteeseen liittyvät ja toisaalta halventavat nimitykset, kehuminen, ”isukiksi” tai ”mamiksi” kutsuminen, tuhma lempinimi tai henkilön itsensä nimi.

Kuten havaita saattaa halujen herättäjät ja latistajat menevät monelta osin päällekkäin. Siksi kommunikointi ja kumppanin halujen ymmärtäminen onkin tärkeää, kun tarkoitus on piristää seksielämää tuhmilla puheilla.

Näin puhut tuhmia

Kommunikaation lisäksi vastaajat neuvovat pareja puhumaan tuhmia seuraavilla tavoilla:

  • aloita hissukseen nähdäksesi, mistä kumppanisi pitää
  • käytä kieltä, josta tiedät kumppanisi pitävän
  • kehu kumppanisi suoritusta
  • älä puhu tuhmia, jos et pidä siitä
  • kuvaile, mistä pidät
  • keskustele seksistä ja tuhmista puheista kumppanisi kanssa makuuhuoneen ulkopuolella
  • kysy, mistä kumppanisi pitää

Vastaajista vain 38 prosenttia oli keskustellut kumppaninsa kanssa tuhmista puheista makuuhuoneen ulkopuolella. Kuitenkin ne, jotka olivat tuon keskustelun käyneet, olivat tyytyväisempiä seksielämäänsä. Jos tuhmista keskustelu arjen keskellä tuntuu kiusalliselta, voi asiasta keskusteleminen viestitse helpottaa asiaa.

Vastaajat olivat iältään 18–83-vuotiaita ja keski-iältään 40-vuotiaita. Yhteensä 990 vastaajasta 861 kertoi olevan tyytyväinen seksielämäänsä.

Lue myös:

    Uusimmat