Jopa 30 prosenttia naisista nimeää tämän inhottavimmaksi asiaksi seksin aikana – naiset ja miehet paljastavat, mitä vihaavat eniten petipuuhissa

3:08
Jos seksi ei toimi, missään nimessä ainoa ratkaisu ei ole erota, sanoo erityistason seksuaaliterapeutti.

Seksi ei aina tuo harrastajalleen pelkästään nautintoa. Vällyjen välissä pelehtiminen voi saada aikaiseksi myös negatiivisia tunteita.

Seksileluyritys Lovehoney kysyi 3000:lta brittiläiseltä, amerikkalaiselta ja australialaiselta aikuiselta, mitä he vihaavat eniten makuuhuoneessa. Vastauksista on pääteltävissä, että sukupuoli vaikuttaa siihen, mikä koetaan seksissä epämiellyttävimmäksi.

Yleisin asia, jota naiset seksissä inhosivat, oli liiallinen itsetietoisuus aktin aikana. Naisvastaajista 30 prosenttia nimesi vaihtoehdon inhottavimmaksi asiaksi seksissä. Seuraavaksi epämiellyttävimpiä asioita olivat seksin liian nopea päättyminen, orgasmitta jääminen, häiriöt seksin aikana ja esileikin puuttuminen.

Kyselyyn vastanneista miehistä ikävin asia seksissä oli sen liian lyhyt kesto. Miesvastaajista 34 prosenttia ruksasi vaihtoehdon kaikista epämiellyttävimmäksi. Muita ikäviä vaihtoehtoja olivat kyvyttömyys antaa kumppanille orgasmia, häiriöt seksin aikana, orgasmitta jääminen ja sukupuolitaudin saaminen.

Liiallista itsetietoisuutta voi välttää

Kyselyssä ei kartoitettu syytä siihen, miksi juuri kyseiset asiat seksin aikana koettiin epämiellyttäviksi.

Health-sivusto arvelee, että syy naisten epävarmuuteen seksin aikana voi liittyä esimerkiksi ulkonäköön tai paineisiin saada orgasmi penetraation avulla. Kyselyn mukaan yli puolet miehistä saa orgasmin joka kerta harrastaessaan seksiä, kun naisten kohdalla näin tapahtuu vain neljäsosalle.

Harva nainen kuitenkaan kykenee saamaan orgasmia pelkän penetraation avulla. Tästä syystä huolellista esileikkiä ja suuseksiä ei kannata unohtaa. Kuten kysely todistaa, myös orgasmin tuottaminen toiselle osapuolelle on osa hyvää seksiä.

Seksin aikaista liiallista itsetietoisuutta voi välttää keskittymällä ainoastaan siihen, miltä seksi tuntuu – ei siihen, kuinka tuntemukset ulospäin heijastuvat.

Lähteet: Lovehoney, Health

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja