Seitsemänkymppinen mies käytti lasta törkeästi seksuaalisesti hyväkseen vuosikausia – lapsi oli tekojen alkaessa vasta 6-vuotias

9:26
Katso videolta keskustelu siitä, millaisia haavoja lapsuuden seksuaalinen hyväksikäyttö jättää

Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi tänään 73-vuotiaan miehen kahden vuoden ja kolmen kuukauden ehdottomaan vankeuteen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Teko tapahtui vuosina 2010-2015.

Mies käytti törkeällä tavalla seksuaalisesti hyväkseen lasta useita kertoja. Lapsi oli tekojen alkaessa 6-vuotias ja niiden päättyessä 11-vuotias.

Rikos piti sisällään seksuaalisia tekoja, joissa mies pääosin kosketteli lasta ja sai yhden kerran lapsen koskemaan itseään. Lisäksi mies puhui lapselle seksuaalissävytteisesti.

Lapsi luotti tekijään

Oikeus piti tekoa törkeänä lapsen seksuaalisena hyväksikäyttönä, koska uhrina oli lapsi, jolle rikos lapsen iän tai kehitystason vuoksi oli omiaan aiheuttamaan erityistä vahinkoa.

Rikos oli myös omiaan aiheuttamaan erityistä vahinkoa lapselle hänen tekijää kohtaan tuntemansa erityisen luottamuksen vuoksi.

Tekoa oli lisäksi sen laatu, lukumäärä ja pitkään jatkunut tekoaika huomioon ottaen pidettävä kokonaisuutena arvostellen törkeänä.

Mies velvoitettiin suorittamaan lapselle korvaukseksi kärsimyksestä 8 000 euroa ja tilapäisestä psyykkisestä haitasta 4 000 euroa.

Asia käsiteltiin uhrin pyynnöstä yleisön läsnä olematta, koska asian käsittelyyn liittyi erityisen arkaluonteisia hänen yksityiselämäänsä liittyviä seikkoja. Myös lapsen ja hänen vanhempiensa henkilöllisyys on salattu.

2.4.2020: MTV Uutiset ei julkaise tuomitun nimeä uhrin suojelemiseksi. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja