Seitsemänkymppinen metsästäjä ampui, vaikka ei tunnistanut kohdetta – oikeus määräsi yli kahden tonnin sakot

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi seitsemänkymppisen metsästäjän sakkoihin, sillä mies ampui kuolettavan laukauksen, vaikka ei tunnistanut kohdettaan. Mies tappoi hirven luullen sitä peuraksi.

Metsästysrikos tapahtui helmikuussa Urjalassa. Hirven metsästysaika oli jo päättynyt.

Poliisille mies myönsi ampuneensa hirven, mutta ei ottanut kantaa siihen, oliko syyllistynyt rikokseen vai ei. Käräjille mies ei saapunut, ja asia käsiteltiin ilman hänen läsnäoloaan.

Käräjäoikeuden mielestä teon myöntäminen riitti tuomioon. Käräjäoikeuden mukaan mies oli toiminut törkeän huolimattomasti, kun hän ei ollut varmistunut riittävällä tavalla siitä, että hänen ampumansa eläin olisi ollut peura.

Sopivaksi rangaistukseksi katsottiin 30 päiväsakon suuruinen sakkorangaistus. Maksettavaksi siitä jää miehen tuloilla 2310 euroa. Lisäksi mies joutuu maksamaan 80 euron rikosuhrimaksun.

Tuomio on lainvoimainen.

Tapauksesta aiemmin uutisoinut Tamperelainen kertoi helmikuussa, että peurana ammuttu puolitoistavuotias hirvinaaras päätyi lopulta lihoiksi ja huutokauppaan.

Metsästyskilpailu käynnisti someraivon – tästä on kyse 0:44
Viime viikkoina on puhuttanut Kainuussa Suomussalmella pidetty pienpetopyynnin SM-kilpailu. Katso lyhyt video aiheesta yltä.

Lue myös:

    Uusimmat