Sébastien Ogier osoitti musertavan tappion hetkellä suuruutensa – lähetti surunvalittelut Ari Vataselle

Sébastien Ogier häviää MM-rallin 0,2 sekunnilla Ott Tänakille! Rengasrikko vei Toyota-tähden ykkössijan lopussa 3:05
Sébastien Ogier häviää MM-rallin 0,2 sekunnilla Ott Tänakille! Rengasrikko vei Toyota-tähden ykkössijan lopussa

Sébastien Ogier menetti jo varmalta näyttäneen voiton Sardinian MM-rallin viimeisellä erikoiskokeella tulleeseen rengasrikkoon. Kahdeksankertainen maailmanmestari otti tappion vastaan ryhdikkäästi, ja MTV Urheilun kameroiden edessä Ogierilla oli mielessä isommatkin asiat.

Ogier johti rallia lauantain jälkeen 17,1 sekunnilla, ja sunnuntaina oli ohjelmassa vain neljä erikoiskoetta, yhteismitaltaan reilut 39 kilometriä. Kolmen ensimmäisen pätkän aikana Hyundain Ott Tänak onnistui kuromaan eron 6,2 sekuntiin, ja viimeisellä pätkällä virolainen meni kahden kymmenyksen erolla edelle, kun Ogierin autosta hajosi viimeisillä kilometreillä rengas.

– Ei ole paljoakaan sanottavaa. Tämä on moottoriurheilua. Joskus pitää vain hyväksyä, että paskoja juttuja tapahtuu. Ainakaan en olisi voinut tehdä mitään toisin, Ogier sanoi.

– Olosuhteet olivat äärimmäiset, jopa rajummat kuin aiemmin. Luulin, että olisimme tehneet tarpeeksi pysyäksemme edellä, vaikka tiesimme, etteivät tuollaiset olosuhteet sovi täydellisesti autollemme. Valitettavasti rengasrikko kolme kilometriä ennen maalia maksoi meille voiton. Se täytyy vain hyväksyä, ja se ottaa koville, mutta ei tämä ole maailmanloppu. Elämässä on kovempiakin juttuja.

Ogier nosti esiin aiemmin tällä viikolla Ari Vatasen perheestä kantautuneen suru-uutisen tämän Kim-pojan kuolemasta 51 vuoden iässä. Kim Vatanen toimi Ogierin managerina tämän MM-ralliuran alkutaipaleella vuosina 2008–2015.

– Me kaikki olemme pahoillamme ystävämme Arin ja hänen perheensä puolesta. Kimin menettäminen oli varmasti vaikeimpia juttuja, mitä elämässä voi tapahtua, Ogier sanoi ja käänsi tämän jälkeen katseensa suoraan kohti kameraa.

– Ajattelen teitä. Pysykää vahvoina, ja toivottavasti näemme pian.

Sokkitappion kokenut Sébastien Ogier lähetti surunvalittelut Ari Vataselle 1:16
Sokkitappion kokenut Sébastien Ogier lähetti surunvalittelut Ari Vataselle

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat