Sébastien Ogier latasi kovan arvion Kalle Rovanperästä – nuori suomalainen vastaa Monte Carlossa huutoon: Huima ero viime vuoteen

3:03
Tulosruutu 21.1.: Teemu Sunisen kilpailu Monte Carlossa päättyi jo avaus-ek:lla

Kalle Rovanperä on aloittanut toisen WRC-kautensa vakuuttavasti Monte Carlossa. Tallikaveri Sébastien Ogier nosti 20-vuotiaan suomalaisen jo ennen kauden alkua sarjan mustaksi hevoseksi.

Rovanperä itse kertoi lähtevänsä tavoittelemaan tältä kaudelta sijoitusta neljän parhaan joukossa. Jo sitä voisi pitää kivikovana suorituksena, sillä neljännelle sijalle yltäessään Rovanperän täytyisi lyödä joko Ogier, Elfyn Evans, Ott Tänak tai Thierry Neuville.

Ogier uumoili, että Rovanperä voi hyvin olla jo tällä kaudella mukana voittotaistelussa ja sitä kautta myös mestaruustaistelussa.

– Viime vuonna Elfyn liittyi mukaan taisteluun Ottin ja Thierryn kanssa. Meitä oli neljä tyyppiä, mutta tänä vuonna voimme todennäköisesti odottaa Kallenkin liittyvän taisteluun entistä enemmän. Hän oli viime vuonna aika vakuuttava ensimmäisellä WRC-kaudellaan, ja on hyvä syy olettaa, että hän on tänä vuonna vielä parempi, Ogier sanoi rallin MM-sarjan verkkosivujen videoennakossa.

Vaikka kauden avausosakilpailu Monte Carlossa, koko kaudesta puhumattakaan, on vielä pahasti kesken, Rovanperä on jo nyt osoittanut, että Ogierin puheilla on katetta. Olosuhteet ovat toki jossain määrin erilaiset, mutta ero vuoden takaiseen on valtava.

Vuosi sitten, ensimmäisessä WRC-autolla ajamassaan kilpailussa Rovanperä oli Montessa neljän erikoiskokeen ja noin 83 ek-kilometrin jälkeen jo yli puolentoista minuutin päässä kärjestä. Eroa ek-pohjiin oli tullut puolitoista sekuntia kilometrillä.

Nyt Rovanperä on vastaavassa tilanteessa ek-aikojen puolesta rallin nopein kuljettaja, ja eroa pohja-aikoihin on tullut vain 0,15 sekuntia kilometrillä. Rovanperän sijoitus on kuitenkin vasta kolmas, sillä hän sai 10 sekunnin aikasakon myöhästyttyään teknisten ongelmien vuoksi neljännen ek:n startista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja