Sebastian Vettel kohtasi Lewis Hamiltonin herkällä hetkellä: Ferrari-tähti kertoi, mitä sanoi mestarille heti Turkin GP:n jälkeen

Lewis Hamiltonin kauden kymmenes ja F1-uran 94. voitto varmisti hänelle seitsemännen maailmanmestaruuden.

Tuore mestaruus nostaa Hamiltonin Michael Schumacherin rinnalle kaikkien aikojen tilastossa. Käytännössä kaikissa muissa merkittävissä tilastokategorioissa Hamilton oli jo ohittanut Schumacherin.

Ja sunnuntaina britti vei nimiinsä taas kaksi kategoriaa. Mestaruus oli Hamiltonille kuudes yhdessä ja samassa tallissa. Schumacher voitti Ferrarilla viisi mestaruutta. Sunnuntain GP-voitto oli puolestaan Hamiltonin 73:s Mercedeksellä. Schumacher voitti Ferrarilla 72 GP:tä.

Ei ihme, että tunteet nousivat pintaan pian sen jälkeen, kun Hamilton oli tavoittanut ruutulipun.

– On hyvin harvinaista, etten hallitse tunteitani. Kun ylitin maalilinjan, kaikki tämä iski tajuntaani ja purskahdin itkuun. En voinut nousta autosta, koska en kerta kaikkiaan voinut uskoa, mitä oli tapahtunut. En halunnut nostaa visiiriä ja näyttää ihmisille kyyneleitäni, koska olen aina tavallaan sanonut, etten anna teidän nähdä minua itkemässä. Muistan nähneeni muita kuljettajia kyyneleet silmissä ja ajatelleeni, että minä en koskaan tee noin. Mutta kaikki tämä oli liikaa, Hamilton kertasi kilpailun jälkeen lehdistötilaisuudessa.

Ensimmäisenä Hamiltonia riensi onnittelemaan sunnuntain kilpailussa kolmanneksi sijoittunut Ferrarin Sebastian Vettel, joka hallitsi F1-sarjaa 2010-luvun alussa ennen Hamiltonin valtakautta.

Vettel paljasti lehdistötilaisuudessa, mitä hän sanoi kilpakumppanilleen kohtamisessa, joka välitettiin tv-katsojille ympäri maailman.

– Sanoin, että tämä kaikki on todella erityistä meille muille, koska voimme todistaa, miten joku tekee historiaa. Mielestäni hän on ainakin meidän aikakautemme suurin kuljettaja. Vertailu muihin on aina vaikeaa, Vettel sanoi.

– Miten voisi verrata Juan Manuel Fangiota tai Stirling Mossia meidän aikakauteemme? Ei niin voi tehdä. Ehkä me olisimme hyödyttömiä, koska paskoisimme housuun heidän autoissaan, ehkä he olisivat hyödyttömiä meidän autoissamme, koska ne ovat aivan liian nopeita. Kuka tietää, mutta sillä ei ole väliä. Jokaisella aikakaudella on omat kuljettajansa, ja Lewis on ehdottomasti meidän aikakautemme suurin.

Vertailu on Vettelille vaikeaa siksikin, että Schumacher on tunnetusti hänen suurin sankarinsa.

– Michael on minulle aina suurin, mutta ei ole epäilystäkään, etteikö Lewis olisi suurin saavutusten puolesta. Lewis on tehnyt kaiken, mitä häneltä voi vaatia. Tämä päivä oli mielestäni paras osoitus siitä.

– Kilpailu oli vaikea, ja oli vaikeaa pysyä radalla lähes kahden tunnin ajan. Rehellisesti sanottuna hänen ei pitänyt voittaa tätä kilpailua, ja silti hän voitti sen. Hän onnistui taas kerran vetämään kanin hatusta, ja siksi hän ansaitsee kaiken, mitä on saavuttanut.

Lue myös:

    Uusimmat