PS-nuorten Tynkkynen: Muslimit karkotettava Suomesta turvallisuuden nimissä

Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen kirjoittaa Facebookissa, että Suomen pitää pysäyttää hänen islamisaatioksi kutsumansa ilmiö. Hänen mielestään muslimien tuloa Suomeen pitäisi rajoittaa ja lisäksi miettiä, miten jo Suomeen saapuneet saataisiin pois maasta.

Sopivuuden rajoja koettelevat maahanmuuttokommentit vankistavat perussuomalaisten kannatusta puolueen ydinäänestäjäjoukon keskuudessa, arvioi politiikan tutkija Erkka Railo Turun yliopistosta.

Railo itse kutsuu Tynkkysen kirjoitusta Twitterissä kiihottamiseksi kansanryhmää vastaan. Tynkkynen on Twitterissä kieltänyt tämän.

Jos ylläoleva twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Facebook-kirjoituksessaan Tynkkynen yhdistää eri kohdissa islamin ja terrorismin. Hän kirjoittaa, että maahanmuuttajat muuttavat samoille alueille, joilla ihmisiä hänen mukaansa radikalisoituu. Hän syyttää Euroopassa tehdyistä terrori-iskuista monikulttuurisuutta.

– Mitä vähemmän Suomessa on islamin lähettiläitä, sitä parempi. Mitä vähemmän meillä on muslimeja, sitä turvallisempaa, Tynkkynen kirjoittaa.

Jos ylläoleva Facebook-päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

STT ei ole tavoittanut perussuomalaisten puheenjohtajaa Timo Soinia tai ketään puoluetoimistolta kommentoimaan asiaa. 

"Perussuomalaiset pelaa maahanmuutossa kaksilla korteilla" 

Railo epäilee, ettei perussuomalaisten johto tule ottamaan kantaa Tynkkysen kirjoituksen soveliaisuuteen. Puhe perussuomalaisista rasistisena puolueena leimaa sen maahanmuuttovastaiseksi, mikä voi olla etu puolueen äänestäjäkunnassa. Toisaalta perussuomalaiset haluavat nähdä itseensä kohdistuvan julkisen kritiikin kohtuuttomana.

– Siihen ei sovi, että puolueen johdosta alettaisiin torua, että tämä oli nyt Sebastian väärin sanottu, Railo sanoo.

Hänen mukaansa perussuomalaiset pelaa maahanmuuttokeskustelussa kaksilla korteilla. Puolueen johto välttelee aiheen kommentointia mutta antaa kansanedustajien ja muiden poliitikkojen tuoda puolueen kantaa esille.

Railon mukaan vastakkainasettelu Soinin ja puolueen maahanmuuttovastaisen siiven välillä on keinotekoinen.

– Soini tuskin pitää puolueensa maahanmuuttovastaisia haittana, kunhan he eivät likaa puolueen salonkikelpoisuutta. 

Poliisi tutkii Teuvo Hakkaraisen puheet muslimeista

Kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen (ps.) muslimipuheista on tehty rikosilmoitus, kertoo poliisi sanomalehti Keskisuomalaiselle. Epäiltynä rikosnimikkeenä on kiihottaminen kansanryhmää vastaan.

Hakkarainen kirjoitti perjantaina Nizzan terrori-iskun jälkeen Facebookissa, että "kaikki muslimit eivät ole terroristeja, mutta kaikki terroristit ovat muslimeja".

Keskisuomalaisen mukaan tapauksen tutkinta jatkuu Hakkaraisen kuulemisella.

Kommentointi suljettu

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja